avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj pe Coasta de Azur....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj pe Coasta de Azur....

Cunoasteti care sunt drapturile dar mai ales obligatiile intr-un concubinaj de pe Riviera Franceza?
O prietena mi-a solicitat sfatul si nu am stiut ce sa-i raspund.
Prietenul ei este plecat de vreo 3 luni pe Coasta de Azur, acolo a inchiriat un mic apartament, iar acum i-a propus fetei sa vina sa isi faca formalitatile de concubinaj acolo, intrucat acest lucru il ajuta cu micsorari de chirie si beneficiaza si de reduceri la impozitul auto.
Simplul fapt ca trebuie sa mearga la Primaria din localitate si sa semneze un contract, deja este cam mult. Fata nu vrea sa se casatoreasca si are o situatie buna in Romania si studii de terminat.
Care sunt in realitate reglementarile?
Cel mai recent răspuns: Bias39 , utilizator 19:19, 11 Aprilie 2011
concubinajul nu este aceiasi cu casatoria.
Bunurile obtinute si detinute inaintea casatorieo sunt bunuri personale, precum si mostenirile, pe care le primeste ulterior casatoriei.
Cred ca este un contract prin care sa dovedeasca , ca traiesc in concubinaj, de pe urma caruia sa se obtina niste reduceri, de la statul francez,or eventual un suport financiar. Trebuie studiat contractul respectiv, si ce presupune. Repet Concubinaj nu este aceiasi cu casatoria
Stiu si eu ca nu este similar casatoriei. Ceea ce ai scris este valabil in dreptul familiei din Romania cat si in dreptul civil. Pe mine ma interesa parerea cuiva care era in cunostinta de cauza.... Am tot cautat si nu am gasit ceva relatii pe internet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. prietenul meu vrea să construim casa pe terenul ... Alina17c Alina17c Bună ziua. Prietenul meu vrea să construim casa pe terenul părinților, noi nu suntem căsătoriți, ce act aș putea să fac ca să am și eu dreptul dacă ... (vezi toată discuția)
Logodna, conform legii = concubinajul in limbaj comun Roland Mindrila Roland Mindrila Se reglementeaza in Art. 266din Noul cod civil Logodna (1) Logodna este promisiunea reciprocă de a încheia căsătoria. (2) Dispoziţiile privind ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain vrea sa recunoasca copilul concubinei, consecinte ? steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Va scriu pt o prietena care traieste si munceste legal in Franta, si are cetatenie româna. Ea este in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)