avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... inchidere ex financiar 2010
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

inchidere ex financiar 2010

Buna ziua

Sunt incepatoare si este prima data cand inchid un exercitiu financiar (pt o firma infiintata in 2010)si nu stiu cum se procedeaza cu rezerva legala,Daca imi puteti da un exemplu cum se calzuleaza si care sunt notele contabile care se fac in decembrie si apoi in ianuarie referitoare la inchiderea exercitiului financiar v-as fi recunoscatoare,
Cel mai recent răspuns: alexa_a , utilizator 10:51, 13 Aprilie 2011
www.contabilii.ro/index.php?option=com_content&view=article&​id=3182:aspecte-juridice..

consultcontab.ablog.ro/2008-06-09/​rezerva-legala-constituire-si-inregistrare-contabila.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
vidiva, utilizator
Model de calucul rezerva legala:
REERVA LEGALA este de 5% din profitul contabil, max 20%*capital social
Profit contabil este=total venituri-total cheltuieli
TOTAL VENITURI = 4,832,441
TOTAL CHELTUIELI= 3,935,296
PROFIT CONTABIL = 897,145
Total profit contabil - baza pentru rezerva legala = 897,145
REERVA LEGALA (5% profitul contabil, max 20%*CS) = 44,857

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit ortansa.teodora ortansa.teodora Buna ziua, Am urmatorul caz:o firma infiintata in anul 2008 si care a incheiat anul pe pierdere(6483lei).Doresc sa recalculez impozitul pe profit pe trim.3, ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerva legala felisana felisana Firma a fost infiintata anul trecut. A inregistrat profit de 8.642lei, iar capitalul social este 1000 lei. E corect sa constitui rezerva legala in suma de 200 ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala sau acoperire pierdere an precedent ? Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Norme metodologice: 50. Cota de 5% reprezentând rezerva prevăzută la art. 22 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal se aplică asupra ... (vezi toată discuția)