avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestatie ordonanta presedintiala - incredintare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestatie ordonanta presedintiala - incredintare minor

In cazul in care o ordonanta presedentiala pentru stabilirea unui program provizoriu de vizita pt un minor este respinsa, se poate face recurs la ea?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 16:57, 11 Aprilie 2011
buna ziua
da ,in 5 zile de la comunicare daca este fara citarea partilor si in 5 zile de la pronunatare cind este cu citarea partilor
bafta
av daniela
Sentinta pronuntata in cadul ordonanatei presedintiale, ca orice alta hotarare judecatoreasca, este supusa unei cai de atac.
In cazul ordonantei presedintiale, conforma prevederilor art. 582 c proc civ, calea de atac este recursul.
Termenul de recurs este de 5 zile si curge de la pronuntare in situatia in care hotararea s-a dat cu citarea partilor si de la comunicare in situatia in care s-a judecat fara citarea partilor.
Art 582 prevede ca" Ordonanta este supusa recursului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala Cezar66 Cezar66 Daca fostul sot a dat ordonanta presedentiala impotriva mea(nu pot sa intru in apartament si nu am acces la bunurile mele,mentionez ca nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala otto2007 otto2007 Buna ziua, Care este procedura in ceea ce priveste ordonanta prezidentiala? Stiu ca se judeca in regim de urgenta. Ma puteti ajuta? (vezi toată discuția)