avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba a salariatilor...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba a salariatilor...

Sunt angajata din data 07.03.2011,la un magazin cu produse toxice(fitofarmacie) si nu stiu cat trebuie sa stau in proba ca vanzatoare(lucrator comercial),deoarece mi-e teama ca in viitorul apropiat (adica timpul de iarna) sa nu-mi spuna ca nu mai sunt vanzari si sa-mi dea liber,pana primavara.Ma gandesc ca daca as avea un contract de colaborare sau ceva la mana as avea garantia ca ma plateste si pe timpul iernii.Programul il am de 11 ore de munca pe zi si din mai sau iunie voi avea 15 ore si ar fi si pacat sa nu am si eu vechime la acest program.Ce ma sfatuiti sa fac?...am doar 12 clase ,fara bac,profil de resurse umane protectia mediului,diploma de contabil(cursuri de calificare)...cum ar trebui sa ma incadrez in contractul de munca.?
Eu am deja carte de munca ,dar o am acasa acum e valabila ?In ideea de a ma incadra direct in cartea de munca la aceasta firma...astept un raspuns urgent,multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 11 Aprilie 2011
potrivit art 31 codul muncii ' Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie'. notificati angajatorul sa va faca contract de munca intrucat s-au depasit cele 30 zile iar daca nu faceti sesizare la ITM.
neagu sorina a scris:

Sunt angajata din data 07.03.2011,la un magazin cu produse toxice(fitofarmacie) si nu stiu cat trebuie sa stau in proba ca vanzatoare(lucrator comercial),deoarece mi-e teama ca in viitorul apropiat (adica timpul de iarna) sa nu-mi spuna ca nu mai sunt vanzari si sa-mi dea liber,pana primavara.Ma gandesc ca daca as avea un contract de colaborare sau ceva la mana as avea garantia ca ma plateste si pe timpul iernii.Programul il am de 11 ore de munca pe zi si din mai sau iunie voi avea 15 ore si ar fi si pacat sa nu am si eu vechime la acest program.Ce ma sfatuiti sa fac?...am doar 12 clase ,fara bac,profil de resurse umane protectia mediului,diploma de contabil(cursuri de calificare)...cum ar trebui sa ma incadrez in contractul de munca.?
Eu am deja carte de munca ,dar o am acasa acum e valabila ?In ideea de a ma incadra direct in cartea de munca la aceasta firma...astept un raspuns urgent,multumesc

Daca sunteti angajata din 07.03.2011 , nu ati semnat si un c.i.m.? ... in c.i.m. este prevazuta perioada de proba ... art.31 alin.1 C.mun. este aplicabil numai in cazul c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal-urgent sallai sallai daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca (determinat,nedeterminat) ContSters390414 ContSters390414 Nu demult,am fost angajata,la o firma.Perioada de proba a fost de trei luni.Dupa perioada de proba, nu mi s-a incheiat contractul pe perioada nedeterminata,cum ... (vezi toată discuția)
Angajare baraboidumitru baraboidumitru care este perioada maxima de angajare pentru acomodare si ce implica (vezi toată discuția)