avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna ziua,
Suntem casatoriti de 12 ani,din casatorie a rezultat un copil,de 3 ani suntem separati,eu locuiesc in alta tara iar sotia si copilul in Romania.De curand am hotarat de comun acord sa divortam,doar ca eu nu ma pot prezenta la divort (nu pot lipsi de la servici).Sotia mi-a zis ca sa trimit o cerere ca sunt de acord cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului ei.
Intrebarea este: ce trebuie sa scriu in aceasta cerere ?


Va rog ma puteti ajuta cu un model pentru astfel de cerere?
Va multumesc,
dansa va introduce actiune de divort si dvs veti formula o intampinare prin care veti solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna precum si incredintarea minorului catre sotia dvs.nu este nevoie sa va prezentati.
Intrucat aveti domiciliul in strainatate va dura excesiv de mult procesul,si va costa mai mult, mai simplu ar fi sa dati si dvs., o procura unui avocat sa va reprezinte si sa se termine mai repede procesul. Chiar daca veti scrie doar intampinarea trebuie sa va alegeti un domiciliu in Romania unde sa fiti citat pentru termene mai scurte.
Mai puteti solutiona cazul si prin mediere.

Dati un mandat special (procura) cuiva (avocat sau persoana fizica) sa va reprezinte in mediere cu privire la desfacerea casatoriei si a cererilor accesorii. Puteti mentiona in procura si sensul in care doriti sa conveniti asupra divortului si a celorlalte capete de cerere si, astfel, se vor economi si timp si bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil dediumariusnicu dediumariusnicu vreau sa divortez prin pocedura divort amiabil.sunt casatorit de 10 ani,casatorie din care a rezultat un copil minor in varsta de 7ani si jumatate.am cazut de ... (vezi toată discuția)
Caz de divort prea intarziat OchirosiMaria OchirosiMaria Buna Seara. Am si eu un caz in care am nevoie de niste sfaturi si niste raspunsuri corecte si precise. Este vorba despre fiica mea care de vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)