avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... \"Greseala \" grefierei
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

"Greseala " grefierei

Am un proces pe rol.
Instanta a dispus in sedinta publica efectuarea unei expertize extrajudiciare pentru o latura a expertizei care nu poate fi executata de expert judiciar.
Totodata am solicitat si expert parte.
Grefiera de sedinta, insa a "uitat" sau "omis" sa mentioneze dreptul meu de a face o expertiza extrajudiciara
.
In incheiere nu mentioneaza acest lucru. Ce pot face , avand in vedere ca acea expetiza extrajudiciara este destul de costisitoare? Daca instanta la urmatorul termen, nu vrea sa mai ia in consideratie expetiza extrajudiciara?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:57, 16 Aprilie 2011
treb sa vedeti daca macar a consemnat grefiera in caietul sau -acolo scrie tot ce dicteaza judecatorul si apoi se redacteaza incheierea
buna seara
pentru linistea dvs cereti verificarea caietului grefierulu isi apoi modificarea incheierii de sedinta conform consemnarilor ,
va daniela
Am verificat caietul de sedinta al grefierei.
Aceasta a spus sa nu-si aduce aminte . Chiar a mentionat ca a scris unele aspecte pe care cu greu le poate citi!!!!!
Expertiza este destul de costisitoare ( 4000 lei noi ). Imi este teama ca la urmatorul termen nici judecatoarea sa nu-si mai aduca aminte iar expertiza sa nu fie luata in consideratie.
De cand ma stiu expert judiciar (1972) este pentru oara cand aud ca o instanta de judecata dispune efectuarea unei expertize extrajudiciare. In cazul in care in judetul respectiv nu exista experti judiciari de specialitatea necesara se apeleaza la alte judete, iar in cazul in care nu se gasesc experti judiciari de respectiva specialitate se poate apela la specialisti in domeniu care nu au calitatea de expert judiciar. Dar expertiza tot judiciara este intrucat este dispusa fie de un organ de cercetare penala, fie de o instanta de judecata.
Nu obisnuiesc sa scriu dupa niste colegi de asemenea talie ca dl.expert,dar nu pot sa ma abtin sa nu am pararea ca aceasta hotarare mi se pare stranie..
Care a fost dispozitia instanteie,dupa verificarea jurnalului de sedinta al grefierei ?
Sedinta de judecat a fost inregistrata audio ?

Ar fi recomandabil ca toate cererile dvs orale din instanta sa fie"dublate" si de cereri scrise in sensul celor aratate prin viu grai pentru a evita astfel de situatii
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Teritoriul de activitate a expertilor. Sergiu Leontean Sergiu Leontean Buna ziua. Sunt avocat din Chișinău, Republica Moldova. Recent în cadrul unui dosar civil în instanța de judecată de la Chișinău a fost prezentată ... (vezi toată discuția)
Rolul grefierului intrun proces nicolae242 nicolae242 buna seara, am si eu o intrebare daca se poate:rolul grefierului intr-un proces este de a scrie absolut tot ce se discuta in sedinta respectiva sau ... (vezi toată discuția)
Cine poate efectua o expertiza judiciara prin care se stabileste care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil? TDorina TDorina Intr-un proces s-a dispus efectuarea unei expertize judiciare pentru a se stabili care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil. Poate un expert ... (vezi toată discuția)