avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont TVA

Buna ziua!

As dori sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu completarea decontului de TVA 300.
Este vorba de o societate care are achizitii intracomunitare de bunuri la a caror livrare pe teritoriul Romaniei se aplica cota de TVA de 24 % precum si de 9%.
Inregistrarea de taxare inversa 4426=4427 se face pentru TVA cu cota 24 % precum si pentru TVA cu cota redusa de 9%.

Intrebarea mea este: in decontul de TVA la Randul 5 si 5.1respectiv la Randul 17 si 17.1, trec totalul acestor sume, reprezentand baza de impozitare pentru cota 24% si 9%, precum la TVA trec totalul celor de cote de TVA???
Evident nu este corect asa, nu se mai poate verifica inmultirea bazei cu cota ce se aplica.

Va multumesc anticipat!!

Cu respect,
Renata

Cel mai recent răspuns: Renata70 , utilizator 20:06, 14 Aprilie 2011
Treceti totalul la baza de impunere. Nu si la TVA (poate ati remarcat faptul ca programul nu calculeaza la aceste randuri tva in mod automat, ca la celelalte)
Scuze dar n-am inteles; trec totalul la baza de impunere ptr.cota de 24% si pentru cel cu 9%, dar nu si la TVA???
Trebuie sa trec si TVA-ul, banuiesc ca totalul celor doua de 24 % si 9 % aferenta achiztiilor intracomunitare.

Sa fie sincera sunt studenta, si am nevoie de informatie la o lucrare.Nu am completat niciodata un Decont de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare lauraganga lauraganga am primit o factura din germania (achizitie tractor de la furnizor platitor de tva) ,cu tva.Nu a fost comunicat codul fiscal al firmei din romania. cum ... (vezi toată discuția)
Randul 17.1 din decont miki24 miki24 Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: In decontul de TVA, la luna martie am urmatoarele date: - randul 9(Livrări de bunuri şi prestări ... (vezi toată discuția)