Buna ziua! Vreau sa accesez fonduri europene, masura 112, dar am o problema. mi s-a intocmait dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului.Am fost incadrat la art.87alin.1. Intrebarea mea este: ma va impiedica acest lucru ?? Din cate stiu eu cazierul fiscal trebuie sa fie curat....
cazierul fiscal sau judiciar?
parca se cer ambele, si atunci intrebarea este daca a-ti fost condamnat sau s-a dispus trimiterea in judecata. in cazier se inscrie si trimiterea in judecata de obicei.
dar intrebati, pt ca de cele mai multe ori in intredictii de genul asta se precizeaza ca infractiunile sa nu fie in legatura cu obiectul solicitarii. (infractiuni economice, etc.) si atunci se poate lua o adresa de la parchet din care sa rezulte ca nu e vorba de infractiuni in legatura cu accesarea fondurilor. intrebati la agentia de implementare.
S-a trimis dosarul in judecata, urmeaza sa se fixeze termenul.Voi primi condamnare cu suspendare
In ghidul solicitantului scrie ca e eligibila persoana care nu are cazier fiscal!!! Fapta mea stiu ca nu are nici o legatura cu infractiunile economice, sau cum s-or numi ele dar totusi...vreau sa stiu daca ma poate impiedica... sa nu incep sa fac demersurile degeaba...
poate este pe forum un consultant pt fonduri europene.....
solicitati fondurile ca persoana fizica?
o eventuala condamnare pentru fapta dvs. nu cred ca va fi inscrisa in cazierul fiscal ci in cazierul judiciar.
Scopul principal al organizării cazierului fiscal, îl constituie prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi întărirea administrării impozitelor şi taxelor prin identificarea contribuabililor cu risc fiscal ridicat.
Înregistrările din cazierul fiscal se referă la toţi contribuabili, persoane fizice şi juridice, precum şi la asociaţii, acţionarii şi reprezentanţii legali, şi persoanelor juridice, care au săvârşit fapte sancţionate de legile financiar- fiscale şi vamale sau care privesc disciplina financiar-fiscală. În cazierul fiscal se înscriu date privind faptele şi sancţiunile aplicate contribuabililor care au încălcat disciplina financiară, fiscală, vamală.
sper ca v-am fost de ajutor.
cazierul fiscal are drept scop atestarea comportamentului de bun platnic sau rau platnic al unui contribuabil, atat persoana fizica sau persoana juridica. Acest tip de cazier nu are o corelatie directa cu cazierul judiciar, prin care se atesta ca o persoana fizica a incalcat sau nu legea penala. Faptul ca, veti primi o condamnare, fie ea chiar si cu suspendare, nu este un lucru imbucurator, intrucat, va apare consemnata in acest cazier judiciar. Pana veti obtine reabilitarea de drept, nu conferiti credibilitate suficienta pentru obtinerea fondurilor nerambursabile, chiar daca fapta pentru care veti fi condamnat nu are nicio legatura cu masura pe care doriti sa o accesati ca persoana fizica. pentru clarificare puteti sa va adresati autoritatii de management responsabile cu aprobarea proiectelor si veti obtine raspunsul pe care vi l-am furnizat. #-o