avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce acopera cazierul fiscal?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce acopera cazierul fiscal?

cazierul fiscal mentioneaza si daca sunt impozite si taxe neplatite. intrebarea mea este, sunt verificat pe raza judetului unde am domiciliul sau mi se verifica proprietatile din toata tara ( case, terenuri)?
Cel mai recent răspuns: djtudor , utilizator 18:35, 26 Aprilie 2014
Cazierul fiscal nu are legatura cu taxele si impozitele neplatite.

Cazierul fiscal se refera la infractiuni de natura fiscala: evaziuni fiscale, bancruta frauduloasa, incasari necuvenite de T.V.A. etc...

Neplata la timp sau cu intarzieri foarte mari, a taxelor si impozitelor datorate de catre orice persoana fizica, nu reprezinta evaziune fiscala.
Cazierul fiscal contine toate faptele savarasite de un contribuabil, care sunt sanctionate de catre normele fiscale, financiare, vamale si cele ce tin de disciplina financiara.

Certificatul de atestare fiscala reflecta modul de indeplinire a obligatiilor de plata a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri datorate bugetului general consolidat al statului.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Multumesc mult. M-am linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal sandumarian24 sandumarian24 ma intereseaza si pe mine daca intarzierea platii impozitului pe masina se inscrie in cazierul fiscal (vezi toată discuția)
Obtinere certificat fiscal Adi Lungu Adi Lungu Buna seara. Am inteles ca, in vederea desfiintarii firmei, am nevoie si de un certificat fiscal care sa ateste ca respectiva firma nu are datorii la stat. M-ar ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal - infiintare firma Florent Florent Buna ziua, As dori sa aflu daca in situatia cazierului fiscal solicitat de Registrul Comertului la infiintarea unei firme, asociatul, respectiv ... (vezi toată discuția)