avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier fiscal - infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier fiscal - infiintare firma

Buna ziua,

As dori sa aflu daca in situatia cazierului fiscal solicitat de Registrul Comertului la infiintarea unei firme, asociatul, respectiv administratorul viitoarei firme trebuie sa aiba amenzile de circulatie, respectiv impozitul pe autoturismul propriu achitate? Cazierul fiscal include deci si amenzile de circulatie si impozitele pe bunuri, iar neachitarea acestora conduce la imposibilitatea infiintarii unei societati comerciale si pierderea banilor pentru dosar? Sau interdictia de a infiinta o firma se refera numai la cei care au comis infractiuni fiscale dovedite, cum ar fi neplata accizelor, comert ilicit etc?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:06, 1 Noiembrie 2012
Cazierul fiscal se refera strict la infractiuni fiscale (evaziune, bancruta frauduloasa etc.)
Amenzile de circulatie si impozitele neplatite nu se inscriu in cazierul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acopera cazierul fiscal? djtudor djtudor cazierul fiscal mentioneaza si daca sunt impozite si taxe neplatite. intrebarea mea este, sunt verificat pe raza judetului unde am domiciliul sau mi se ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar infiintare firma, administrator terminus1 terminus1 Buna seara, Am o neclaritate, citind diverse site-uri, forum-uri, chiar discutand cu diverse persoane inca sunt in neclaritate cu urmatoarele: Pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)