avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare in vacanta cu copil minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare in vacanta cu copil minor in strainatate

fiind divortata si copilul minor mi-a fost incredintat fara sa existe in sentinta de divort program de vizite din partea tatalui ,pot pleca in vacanta cu fiul meu peste hotare ,fara sa am nevoie de acordul tatalui.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 12:14, 12 Aprilie 2011
Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate

Art. 30. - (1) c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
Deci, da!

Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Gheorgheni Alina G, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor eueva eueva in anul 2005 am divortat si cei 2 copii minori mi-au fost incredintati,acum vreau sa ma casatoresc cu un cetatean strain si sa imi mut domiciliul la el.am ... (vezi toată discuția)