avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit O mana de ajutor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

O mana de ajutor

Buna ziua. Apelez la dv., pentru ca, firma neavand activitate, nu mi-am permis un contabil. In perioada functionarii impozitului minim, (sase trimestre), fiind "pe dinafara", nu am platit nimic, depunand decl. 100, 300 si 101 cu zero, inclusiv decl. semestriala de lipsa de activitate, de la infiintare. In ian. 2011, afland ca sunt dator statului cu imp. minim pe sase trim. plus ceva penalitati si dobanzi, am achitat cca un sfert din suma si am depus decl. rectif. 710 pt. cele sase trim. si decl. 101 cu suma celor trei trim. din 2009, care, la vremea ei, fusese cu zero.
Dupa cateva zile, ma interesez cat as mai avea de platit, mi se spune diferenta, pe care o achit imediat, pt. a nu mai curge dobanzi. Dupa care depun decl. 101 pt. anul 2010, in care am trecut suma cuvenita trim.I,II si III din 2010, suma trecuta si in decl. rectif. depuse in urma cu o luna.
Cu ocazia vizitei din aprilie, aflu de la ad-tie ca sunt dator cu alti bani, urmare a depunerii ultimei decl. 101.
Spuneti-mi, va rog, sunt bun de plata, sau am gresit depunand ultima 101, si ce as avea de facut, pentru ca destul am contribuit la buget, nevinovat. Recunosc, si necunoscator.
Cu multumiri, A. Lungu

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:14, 18 Aprilie 2011
Buna ziua, doamna. Se pare ca ati avut dreptate, voi depune saptamana viitoare declaratia rectificativa si voi solicita fisa sintetica, pt. a mi se confirma ca s-a terminat cu acest calvar. (Recitind termenii de mai sus, ma ia si rasul cat de tare m-am "specializat".)
Va multumesc inca o data si va doresc sarbatori fericite.
A. Lungu
Adi Lungu a scris:

(Recitind termenii de mai sus, ma ia si rasul cat de tare m-am "specializat".)


:giggle:pai ce-a fost mai greu ... a trecut !

Pentru master :

Ati verificat, nu cumva firma a fost trecuta ca inactiva fiscal ?
( inactivitatea fiscala este o masura de sanctionare a firmelor care nu au depuse declaratii fiscale timp de 1 semestru si de sanctionare a adm acestora prin inscrierea faptei in cazierul fiscal )
Verificarea o puteti face aici :
[ link extern ]
Apoi :
- casuta 5 bara de sus - informatii publice
-casuta 5 stanga , informatii privind agentii economici
-pct 11 lista centralizata contribuabili inactivi
Daca va gasiti aici, reveniti .
----

Am revenit sa va amintesc de termenul de declarare aferent trim 1 , care este 25.04 ,pentru tva trimestrial(desi nu cred ca e cazul ) si impozit profit ( in cazul dvs 0 pentru trim 1)
Declaratie ca firma nu a avut activitate in 2010 ati depus ?


-----

La fel va doresc, Sarbatori cu bine !
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal
Buna ziua. De la data infiintarii srl-ului, iul 2007, nu a avut activitate. Fiind total pe dinafara, mergand pe ideea inactivitatii, nu m-a interesat ANAF-ul, iar dupa vreo sase luni, m-au amendat cu 100 lei pt. ca nu am depus decl., chiar cu zero. Am intrebat ce decl. trebuie depuse, mi s-a dat o lista, iar de atunci le-am depus periodic, pana la necazul cu imp. minim. Lista este:
1. Decl. "fara activitate"
2. Decl. 100 si 300-trimestrial (ian.,april.,iul.,oct)
3. Decl. 101-anual (in ianuarie)
Toate in doua ex. plus copie a certif. de inmatriculare.
Am cautat in lista recomandata si nu m-am regasit.
Ma bate gandul ca dupa rezolvarea, sper eu fericita a impasului momentan, sa continui sa depun declaratiile cf. graficului de mai sus.
A. Lungu
As mai adauga ceva: fata de ceea ce am aflat azi, cred ca mai trebuie sa fac urmatoarele, dar numai daca aveti amabilitatea sa ma consiliati in acest sens:
1. Voi depune "rectificativa 101" in sensul celor stabilite anterior (pe 2010).
2. Voi depune decl. 101 pt. primele trei trim. pe 2010, cu suma de 1650 lei trecuta la cap. C, rd. 2 si 3 si 5 si decl. 101 pt. trim. patru cu zero pe aceleasi randuri.
Multumesc, A. Lungu
Buna seara

Da , este corect ce ati spus la 18:22.
As mai aminti ca pe langa declaratiile enumerate de dvs mai sus, mai e (era)de depus :
- declaratia 094 , scrisa de mana pe formular
[ link extern ]
Trebuia depusa demult, dar ...incercati ,poate merge fara amenda ; aratati ca sunteti fara activitate ; declaratia asta o depun cei cu TVA trimestrial, la inceputul anului pentru anul care urmeaza

- declaratia 392, program
aici aveti inscructiuni
[ link extern ]

aici aveti programul
[ link extern ]

Si aceasta 392 trebuia depusa mai demult , dar ...
Ambele trebuie depuse pentru ca v-ati trecut ca platitor de tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa unei firme fara activitate de la data infiintarii costelilie costelilie Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o solutie pentru o rezolvare favorabila si cat mai putin costisitoare pentru mine, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Mod de completare declaratia 101 lory_g lory_g Multumesc pentru ajutor in completarea declaratie 101 pentru o societate care obtine pierdere in 2009 astfel: -trim I-pierdere -trim II-pierdere( inregistrat ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit ciobanc ciobanc in perioada 01.01.2010-30.09.2010 am avut impozit minim 1075 *3 =3225 in perioada 01.10.2010-31.12.2010 am un mic profit ; cum calculez :profitul pe intregul ... (vezi toată discuția)