avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control de medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control de medicina muncii

in fiecare an, angajatorul organizeaza control de medicina muncii pentru angajati. Consult, teste, masuratori, analize, etc. Am solicitat clinicii unde suntem arondati sa vad rezultatele acestui control si mi s-a raspuns ca doar angakatorul are dreptul de a primi aceste rezultate.
exista vreo lege care imi interzice accesul la aceste rezultate? in fond, ma gandesc ca e vorba de corpul meu, de sanatatea mea. Pot solicita angajatorului aceste rezultate medicale?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: elims , utilizator 15:22, 17 Aprilie 2011
Nu ati fost informat corect.
Analizele sunt confidentiale. Angajatorul nu primeste rezultatele analizelor.

In urma examinarii medicale, medicul de medicina muncii elibereaza un document in doua exemplare (unul pentru angajat si altul pentru angajator) in care este specificat numai faptul ca, in urma testarilor/analizelor angajatul este: apt de munca / apt de munca partial (cu eventuale recomandari) sau inapt de munca.

Pentru detalii referitor la analizele/testarile dumneavoastra, recomandarea mea este sa adresati o solicitare in scris la medicina muncii.

va multumesc pentru raspuns. Solicitare in scris la medicina muncii inseamna solicitare catre clinica ce ne ofera servicii medicale de medicina muncii?

inca ceva: pe langa aceste testari clasice, la ultima testare angajatorul a solicitat si testarea in vederea depistarii profilului de personalitate. Mi s-a spus de catre psiholog ca genul acesta de testari se cer de catre angajatori in general pentru pozitii de management. Pot avea acces si la rezultatele acestui test? tot catre medicina muncii sa ma adresez?
va multumesc
elims a scris:
va multumesc pentru raspuns. Solicitare in scris la medicina muncii inseamna solicitare catre clinica ce ne ofera servicii medicale de medicina muncii?

Exact.

Da, la fel pentru orice alt tip de testare.
Pe de alta parte, rezultatele care ar fi ajuns la angajator, au fost atasate la dosarul de personal. Ati putea sa va adresati cu o solicitare in scris si la angajator (insa cel mai sigur este la clinica/medicul de medicina muncii).

HG 161/2006 spune:
"(1) Angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
..
(3) La solicitarea scrisa a salariatului, angajatorul este obligat sa ii elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente in dosarul personal, ......."
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afecteaza depresia la angajare? oana205 oana205 Buna ziua, Prietenul meu, in urma unei tragedii, a intrat in depresie si a fost la psihiatru. I s-au dat antidepresive. Acum figureaza in sistem cu depresie. ... (vezi toată discuția)
Medic medicina muncii Floricica55 Floricica55 Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori ... (vezi toată discuția)
Declararea angajatului inapt temporar Alextr65 Alextr65 Medicul de medicina muncii poate declara un angajat inapt temporar sau inapt doar pe baza unei suspiciuni, fără să solicite un consult de specialitate? Iar ... (vezi toată discuția)