Va salut,
In urma unei dispute cu casa de asigurari de sanatate cu privire la anumite sume pe care aceasta mi le-a pretins ilegal(incalcand hotararea C.N.A.S in aceasta cauza),casa de asigurari dupa procedurile prealabile(somatie,nota contabila) contestate de catre mine pe cale administrativa,mi-a emis un titlu executoriu(insotit si de o noua somatie) anuntandu-ma totodata ca s-au inceput procedurile de executare silita si punandu-mi din nou in vedere sa achit pretinsul debit in termen de 15 zile sau sa contest respectivul titlu executoriu in instanta,cea ce intentionez sa si fac. Din punct de vedere legal contestarea in instanta a titlului executoriu suspenda executarea acestuia pana la pronuntarea solutiei definitive.
Mai exista vre-o posibilitate ca,eludand legea,casa de asigurari sa continue procedurile de executare pana la solutionarea litigiului?
Va multumesc anticipat.
prin contestatia la executare trebuie sa solicitati si suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva a procesului(veti plati o cautiune). daca nu solicitati expres suspendarea executarii instanta nu poate face acest lucru din oficiu. casa de asigurari nu poate continua executarea daca se admite suspendarea.
Va multumesc. Nu stiam ca trebuie platita o cautiune in acest caz. Aveti idee la ce suma se ridica aceasta cautiune?(valoarea debitului pretins de casa de asigurari este de aproximativ 1000 lei.)