avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie Titlu Executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie Titlu Executoriu

Va salut,
In urma unei dispute cu casa de asigurari de sanatate cu privire la anumite sume pe care aceasta mi le-a pretins ilegal(incalcand hotararea C.N.A.S in aceasta cauza),casa de asigurari dupa procedurile prealabile(somatie,nota contabila) contestate de catre mine pe cale administrativa,mi-a emis un titlu executoriu(insotit si de o noua somatie) anuntandu-ma totodata ca s-au inceput procedurile de executare silita si punandu-mi din nou in vedere sa achit pretinsul debit in termen de 15 zile sau sa contest respectivul titlu executoriu in instanta,cea ce intentionez sa si fac. Din punct de vedere legal contestarea in instanta a titlului executoriu suspenda executarea acestuia pana la pronuntarea solutiei definitive.
Mai exista vre-o posibilitate ca,eludand legea,casa de asigurari sa continue procedurile de executare pana la solutionarea litigiului?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 22:27, 12 Aprilie 2011
prin contestatia la executare trebuie sa solicitati si suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva a procesului(veti plati o cautiune). daca nu solicitati expres suspendarea executarii instanta nu poate face acest lucru din oficiu. casa de asigurari nu poate continua executarea daca se admite suspendarea.
Va multumesc. Nu stiam ca trebuie platita o cautiune in acest caz. Aveti idee la ce suma se ridica aceasta cautiune?(valoarea debitului pretins de casa de asigurari este de aproximativ 1000 lei.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont bancar de catre fisc Artigas Artigas Buna seara, Am un diferend cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca mi-au constituit abuziv un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a apreciat intr-o ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi asupra tuturor sumelor de bani detinute cu orice titlu. Artigas Artigas Va salut, Am un conflict cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca aceasta pretinde abuziv sa-i achit o suma de bani,pentru o perioada in care nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva cont bancar-implicatii si solutii Artigas Artigas Va salut, In urma unui conflict cu casa de asigurari de sanatate,aceasta mi-a constituit ilegal un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a stabilit ca nu ... (vezi toată discuția)