avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintarea popririi asupra tuturor sumelor de bani ...
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintarea popririi asupra tuturor sumelor de bani detinute cu orice titlu.

Va salut,
Am un conflict cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca aceasta pretinde abuziv sa-i achit o suma de bani,pentru o perioada in care nu am realizat venituri(nu am realizat venituri pe intreaga perioada de prescriptie fiscala),eu achitand conform prevederilor legale contributia pe ultimele 6 luni,cu majorari,si mai departe pana in prezent. C.N.A.S a emis o un document in care stabileste clar ca eu am dreptate si ca trebuie sa achit atat cat am achitat.Casa de asigurari a ignorat acest document si am solicitat din nou C.N.A.S sa reitereze punctul de vedere anterior,lucru pe care aceasta la facut,dar casa de asigurari a refuzat in continuare sa aplice legea,pretextand ca eu aveam contract cu ei si deci le datorez suma pretinsa.(legea nu distinge,si unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem).Respectiva casa de asigurari mi-a emis titlu de creanta pe care l-am contestat,apoi nota contabila pe care am contestat-o in termenul legal,apoi fiind declansata procedura de executare silita am contestat-o la Judecatorie,cerand atatat anularea titlului executoriu in principal,cat si suspendarea executarii in subsidiar,avand termen de judecata in Decembrie 2011.
Ieri am primit din partea casei de asigurari o instiintare de infiintare a popririi asupra sumelor de bani detinute cu orice titlu.Ce este de facut in aceasta situatie si la ce trebuie sa ma astept?Am fost ieri la banca unde detin un cont(care nu contine decat un sold modic,necesar platii comisionului de administrare bancar lunar)si nu aparea ca blocat,etc.
Cum ma pot opune eficient acestei masuri in conditiile in care litigiul urmeaza sa se solutioneze,iar casa de asigurari incalca vadit legea?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: nyan , utilizator 10:45, 7 August 2011
Cerere de suspendare provizorie [cu plata cautiunii].Deschideti alta actiune in instanta pt a-i obliga sa respecte legea.
Dar am cerut in actiune si suspendarea executarii pana la solutionarea litigiului.
Cererea de suspendare provizorie are termen scurt;nu se accepta fara un dosar deja existent,de suspendare si plata cautiunii.Problema este sa-i convingeti sa aprobe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu Artigas Artigas Va salut, In urma unei dispute cu casa de asigurari de sanatate cu privire la anumite sume pe care aceasta mi le-a pretins ilegal(incalcand hotararea C.N.A.S ... (vezi toată discuția)
Plata taxa cautiune Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. As vrea sa ma lamuriti si pe mine de ce in Citatia sosita astazi pentru termenul de Contestatie la executare si suspendare mi se spune ca pana la ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar de catre fisc Artigas Artigas Buna seara, Am un diferend cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca mi-au constituit abuziv un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a apreciat intr-o ... (vezi toată discuția)