matahachiro a scris:
nu exista daune ptr cercetari penale indelungate atit timp cit nu exista un termen limita. Insa, in locul dvs m-as preocupa mai mult de obtin o solutie favorabila decit sa obtin daune.
existenta probelor o apreciaza procurorul care decide trimiterea in judecata. daca si instanta va decide ca sunteti nevinovat, atunci analizati problema despagubirilor. Pina atunci preocupati-va de urmarirea penala.
angajati un avocat bun, infractiunea este serioasa si in mod sigur va exista un concurs de infractiuni.
nu cred ca mi-ati inteles intrebarea.nu vreau sa le cer daune pt ca lungesc cercetarea penala.vreau daune pentru ca sunt nevinovat si organul de cercetare penala nu poate sa-mi demonstreze vinovatia fapt pt care nu am fost trimis nici in judecata.dar totusi procurorul a luat impotriva mea masura de neparasire a localitatii care nu a mai prelungit-o si a expirat de vreo 3 luni mi-au distrus imagine cu descinderea care au facut-o.cat despre avocat nu vad de ce ar trebui sa-mi angajez unul din moment ce nu am mai fost citat,am dat o singura declaratie in ziua in care mi-au facut descinderea si atat am fost lasat sa plec,fapt care ma aduce la urmatoarea intrebare.in cazul unui mandat de aducere pot sa fiu dus in catuse daca nu am opus nici un fel de rezistenta si am fost deacord sa ma duc.au facut toate lucrurile astea doar ca sa dea bine la camera.in Romania mai exista prezumtia de nevinovatie?