avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

Buna ziua,
Ma intereseaza cum se poate iesi din indiviziune,10 proprietari pe un lot de teren extravilan, toti dorind sa iasa din indiviziune.
Ce trebuie facut si care sunt costurile.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:36, 12 Aprilie 2011
Daca sunteti cu totii de acord sa veniti in fata mediatorului, daca sunteti de acord cu modul de impartire a terenului respectiv, sau daca mai sunt cateva persoane "contra" putem media problemele aparute, se intocmeste un Acord de mediere in care se arata modul in care ati hotarat sa va impartiti lotul respectiv si apoi puteti pe baza Acordului sa cereri instantei sa emita o hotarare, fara sa mai fie nevoie de termene, martori si toata procedura pe care o cunoastem cu totii din salile de judecata. Alegeti un mediator, informarea asupra medierii este gratuita conform legii, si apoi decideti incotro apucati!
Cel mai simplu, va adresati unui topograf autorizat de Oficiul de Cadastru pentru a va intocmi documentatia cadastrala pentru fiecare dintre loturile care va vor reveni in proprietate conform dorintei tuturor coproprietarilor, iar apoi mergeti cu totii la notarul public pentru a incheia actul de partaj voluntar prin care fiecare va deveni proprietar pe lotul de teren dorit. Succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune daniela951 daniela951 Buna ziua, Pentru un lot se pamant extravilan,10 proprietari,toti vor iesirea din indiviziune. Cum se procedeaza si care sunt costuri. Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune verax4me verax4me Buna ziua, va rog a ma sfatui asupra aspectelor legate de iesire din indiviziune: Sunt 2 parcele extravilan / teren agricol cu suprafete de 3 ha si 5 ha. ... (vezi toată discuția)