avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare societate in baza legii 31/1990
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare societate in baza legii 31/1990

buna seara,

daca o societate este in lichidare la orc (pentru nedepunere bilanturi contabile), cum poate un creditor sa se inscrie la masa credala a acestei societati?

mentionez ca a fost numit un lichidator. trebuie depusa o declaratie de creanta la acest lichidator sau direct la orc, in dosarul de lichidare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: masly , utilizator 11:51, 13 Aprilie 2011
Lichidarea este la Tribunal, ceruta de ORC....
Daca s-a numit lichidatoru odata cu constatarea dizolvarii, persoana care este creditorul societatii va trebui sa contacteze lichidatorul , insa de obicei in aceste cazuri societatea nu prea are active si nu se prea recupereaza eventualele creante.
daca a fost numit lichidator si acesta si-a depus specimenul de semnaturi poate sa isi inceapa mandatul si sa intocmeasca un raport care va reflecta situatia societatii. daca societatea nu isi poate acoperi debitele si nu va putea indestula eventualii creditori va solicita instantei declansarea procedurii insolventei. abia apoi se poate inscrie creditorul la masa credala, daca va avea la cea. daca raman debite neacoperite lichidatorul nu va putea cere radierea si de asta trebuie sa solicite insolventa.
multumesc tuturor pentru indicatii, mi-au fost foarte utile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare! si atat... fany22 fany22 Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala? DAIANA_ DAIANA_ Buna din nou. Expun din nou o problema la care nu am reusit sa primesc de pe forum pana acum raspunsuri clare. E vorba de o ... (vezi toată discuția)