avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare! si atat...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare! si atat...

Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990 (nedepunere bilanturi).
Onrc a cerut dizolvarea, si exista Sentinţa nr. --- din 17.09.2008. Admite cererea.

Asta-i tot ce am. Cumva am reusit sa aflu de la Orc ca asta e tot, asta e starea, nu s-a numit lichidator, nimic.

Acum ce sa fac? Sa cer deschiderea proc. insolventei? sa investesc BO-ul si sa-l execut? (executorul mi-a zis ca-i riscant, ca oricum el va fi obligat sa suspende procedura). Sau pot face cerere direct de inscriere la masa credala? Sau fac cerere de numire lichidator?

Ce-i de facut? UN SFAT VA ROG!
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:37, 19 Octombrie 2009
Sa cer deschiderea proc. insolventei?

da daca indepliniti conditiile cerute de lege - in cazul de fata creanta mai mare de 30000 lei

Sau fac cerere de numire lichidator

da daca nu indepliniti conditiile de mai sus
daca societatea este diyolvata nu ai ce sa executi si nici ce sa recuperezi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in dizolvare fany22 fany22 BUNA, Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate AMF2010 AMF2010 Buna, am un debitor asupra caruia a fost admisa dizolvarea (ceruta de registru com.); ce pot face in aceasta situatie? Daca introduc o somatie, banuiesc ... (vezi toată discuția)
Citatie numire lichidator administraÞia finanÞelor publice sergiu197 sergiu197 Am o firma impreuna cu nevasta din 2004. Aceasta firma a fost dizolvata prin sentinta judecatoreasca la cererea ONRC pentru nedepunere bilanturi pe mai mult de ... (vezi toată discuția)