avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... DONATIE BANI
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

DONATIE BANI

buna ziua,

suntem un ong si o persoana X ne doneaza (sa zicem saptamanal) "un cont".
Toti banii care intra in acest cont se vireaza la noi. Administratorul a primit imputernicire sa aiba acces la acest cont si sa faca viramentele necesare . Am incheiat cu aceasta persoana X un acord initial prin care ne doneaza banii din cont sub forma de dar manual tocmai pt a nu autentifica la notar fiecare donatie ( sunt multe asemenea donatii). Avand in vedere ca pe acest acord nu scrie suma ce ne-o doneaza ,pt fiecare suma am intocmit cate un alt acord in care este scrisa si suma ,dar pe viramentele bancare scrie donatie cf acord initial . Este valabila donatia? daca nu, cum ar trebui procedat avand in vedere ca functionam datorita acestor bani si persoana x refuza actul autentic?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:50, 13 Aprilie 2011
Cf. Codului civil donatia se incheie doar prin forma autentica. o posibila rezolvarea este sponsorizarea care poate fi incheiata doar intre parti, fara notar.
Incheiati un contract de sponsorizare cu persoana fizica X prin care sa rezulte ca ong-ul va primi de la persoana X, in mod periodic, diferite sume de bani pentru diferitele activitati organizate pentru indeplinirea obiectivelor asociatiei. Persoana X va vira direct in contul ong-ului sumele pe care le considera necasare la termenele alese de el iar ca explicatie pe foaia de varsamant sa se treaca : sponsorizare conform contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie intre doua fundatii vargae72 vargae72 Buna ziua, Se poate incheia contract de donatie intre doua fundatii? Daca da, aceste contracte trebuie autentificate la notar sau sunt valabile doar cu ... (vezi toată discuția)
Model contract dar manual amatan63 amatan63 Buna ziua, exista un model de contract care se incheie de ONG-ul care ofera un dar manual? Sau este suficienta Dispozitia de plata... Multumesc! (vezi toată discuția)