avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Model contract dar manual
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Model contract dar manual

Buna ziua,
exista un model de contract care se incheie de ONG-ul care ofera un dar manual?
Sau este suficienta Dispozitia de plata...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amatan63 , utilizator 08:15, 9 Aprilie 2014
Dispozitia de plata este pentru bani dati numerar, darul manual poate fi si bunuri corporale de alt tip decat banii. Un contract de dar manual este un contract de donatie care nu trebuie incheiat in forma autentica si pentru a carui valabilitate e nevoie si de remiterea efectiva a bunului ce face obiectul donatiei. A se vedea deci in Codul CIvil regulile generale pentru contracte si cele specifice contractului de donatie.... Daca se doneaza bani de catre o persoana juridica unei persoane fizice, dispozitia de plata ar putea fi totodata si contract de donatie, daca are informatii suficiente, ar ar fi preferabil sa se incheiei un inscris specific de contract de donatie...
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
radumititean, utilizator
Este vorba despre o donatie in bani din partea ONG-ului unei persoane fizice pentru scolarizare (prevazut in statut)... Ma puteti ajuta cu un model de contract care se incheie in acest caz?
Trebuie sa fie incheiat la notar?
amatan63 a scris:

Este vorba despre o donatie in bani din partea ONG-ului unei persoane fizice pentru scolarizare (prevazut in statut)...
Trebuie sa fie incheiat la notar?

Am raspuns mai sus ca, daca suma e sub 25.000 lei si se remite efectiv, donatia e sub forma de dar manual si deci contractul NU necesita autentificare, deci nu trebuie "semnat la notar".
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Contracte sponsorizare adrianatereza adrianatereza Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie. Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la ... (vezi toată discuția)
Donatii ong iuliana17 iuliana17 M-ar interesa cum se procedeaza in cazul donatiilor catre un ong, mai precis in cazul donatiilor in bani efectuate direct in cont.Din cate stiu se incheie un ... (vezi toată discuția)