avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O teava buclucasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O teava buclucasa

Ne-am mutat de curand in bloc si ca toata lumea am facu reparatii in apartament. Din greseala unul din meseriasi a dat o gaura in peretele din camara si a atins teava de scurgere de pe bloc. Am chemat un instalator si a schimbat portiunea de teava care era sparta. Asta s-a inamplat acum 4 luni. De 2 saptamanii vecinii de la etajul 7 si 9 (noi stam la 5) se plang ca sunt inundatii din cauza noastra. Ei au pretentia ca noi sa schimbam toata teava de pe tronson si ne ameninta ca ne dau in judecata. Plus de asa ne hartuiuesc ori de cate ori ne vad pe mine sau pe sotul (striga dupa noi,vorbesc urat si de cate ori sotul ii invita la o discutie penru a rezolva problema fug). Ce putem face in aceasa situatie? Aceasta teava nu se repara din fondul de reparatii care se aduna? Va mult
umesc.
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 11:44, 15 Aprilie 2011
Daca apa curge in sens invers de la 5 la 7 s-ar putea sa fie inundati....:D
Pe de alta parte, tinand cont de vechimea blocurilor s-ar putea ca atunci cand ati reparat teava sa fi "deranjat" teava pe tot (sau o mare parte)din traiectul ei si oamenii sa aiba dreptate. Sau s-ar fi putut ca ei demult sa aiba probleme cu acea teava si auzind ca ciocaniti pe acolo, sa profite de ocazie si sa faca o reparatie pe gratis.
Da, teava de apa pluviala este parte comuna, dar se plateste de catre toti cand se strica de la "natura" !
Teava cu pricina reprezinta parte comuna
Urmare aspectului ca deteriorarea conductei s-a datorat strict neglijentei meseriasilor care executau reparatii in apartamentul dvs,dvs va revine obligatia sa verificati cu atentie sporita modul cum a fost realizata reparatia,pentru a indeparta suspiciunile vecinilor
Nu este intemeiata solicitarea de inlocuire intreaga conducta scurgere in conditiile in care manevra nrglijenta s-a produs strict la nivelul apartamentului dvs
Dupa ce constatati calitatea reparatiei la teava ,este de preferat sa chemati presedintele de asociatie ,sau administratorul ,sau seful de scara ,pentru a se convinge ca a fost realizata remedierea
Multumesc pentru raspunsul promt. Ma mai intereseaza daca reparatia tevii se plateste din fondul de reparatii sau trebuie adunati alti bani?
reparatia partilor comune se face din fondul de reparatii,asta daca il aveti,ori daca ajunge,daca nu,m-ai strangeti
Legea 230
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza în numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

stati de vorba si cu presedintele, administratorul dvs

Alte discuții în legătură

Parti comune ? danican danican Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)