avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O teava buclucasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O teava buclucasa

Ne-am mutat de curand in bloc si ca toata lumea am facu reparatii in apartament. Din greseala unul din meseriasi a dat o gaura in peretele din camara si a atins teava de scurgere de pe bloc. Am chemat un instalator si a schimbat portiunea de teava care era sparta. Asta s-a inamplat acum 4 luni. De 2 saptamanii vecinii de la etajul 7 si 9 (noi stam la 5) se plang ca sunt inundatii din cauza noastra. Ei au pretentia ca noi sa schimbam toata teava de pe tronson si ne ameninta ca ne dau in judecata. Plus de asa ne hartuiuesc ori de cate ori ne vad pe mine sau pe sotul (striga dupa noi,vorbesc urat si de cate ori sotul ii invita la o discutie penru a rezolva problema fug). Ce putem face in aceasa situatie? Aceasta teava nu se repara din fondul de reparatii care se aduna? Va mult
umesc.
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 11:44, 15 Aprilie 2011
O.k. am inteles. Am reparat ce am stricat la noi in casa. Am inlocuit partea de teva sparta cu una noua. Problema este ca vecinii de la etajele superioare au pretentia ca noi sa schimbam toata teava de pe tot tronsonul. Cu presedintele de asociatie nu se poate sta de vorba, ne acuza pe noi ca noi am sticat teava. Problema e ca teava a cedat din cauza ca e prea veche (din 72 de cand e construit blocul). Noi trebuie acum sa schimbam toata teava chiar daca ea a cedat din cauza vechimii?
Daca nu "deranjati" teava in urma neglijentei meseriasilor, teava ar fi fost bine merci si acum, insa, in capul dvs se vor sparge toate borcanele...
fiind o parte comuna, avand in vedere si vechimea, asociatia ar putea schimba toata teava pe banii tuturor proprietarilor, dar la fel de bine pot sa va puna pe dvs sa o schimbati pe toata pe banii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune ? danican danican Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)