avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incalcare prevederi legale !?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incalcare prevederi legale !?

Printr-o sentinta penala definitiva pronuntata de judecatorie pe art 307 CP ,au fost desfiintate rezolutiile procurorilor si s-a dispus retrimiterea dosarului Parchetului pentru IUP !
URMARE si ..INTREBARE !:
...parchetul retrimite dosarul org. de urmarire penala , nu se face mare lucru , se reauziaza faptuitorul si se redacteaza referatul de NUP facut de acelasi politist din prima faza !!
Este normal ca acelasi politist caruia i s-a ,,dat peste nas'' de judecator , atat lui cat si .... procurorului ,,sa efectueze'' din nou cercetari ?
Multumesc !
Da, este legal .
Referitor la aceasta problema, ICCJ s-a pronuntat prin decizia XI/2009 in care a admis recursul in interesul legii, aratand ca "nu exista incompatibilitate a persoanei care a efectuat urmarirea penala, in ipoteza trimiterii cauzei la procuror in vederea redeschiderii urmaririi penale, prevazuta de art. 278 indice 1 alin. 8 lit b, cu referire la art. 273 alin. 1 indice 1 din C.proc.pen".
In cele relatate de dvs,nu exista nicio incalcare a legii facuta de organele de urmarire penala.
Motivarea legala a situatiei v-a fost aratata cu profesionalism de distrinsa d-na.avocat
Imi pare rau,dar indiferent de opinia dvs.despre competente,legea a fost respectata,cel putin din cele pe care le-ati relatat .
In situatia despre care ati facut vorbire nu rezulta cu ce au fost incompetente persoanele la care va referiti.
Restul sunt opinii ale partilor,mai mult sau mai putin subiective

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..procedura ..dispunere ,, incepere urmarire penala '' ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art.307 Cp , finalizata de Parchet cu ..NUP , atacata in Instanta si soldata cu desfintarea rezolutiilor si trimiterea dosarului la ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)