avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa semnatura cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa semnatura cerere de chemare in judecata

buna seara!
am si eu o problema: am redactat un recurs pe care l-am trimis la tribunalul iasi, eu fiind din alt judet si am uitat sa semnez recursul, iar instanta mi-a dat un nou termen in care mi-a pus in vedere sa semnez recursul.
problema e ca eu nu pot sa ajung la iasi, fiind foarte departe de mine...si nu stiu cum sa mai repar acum greseala..
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:42, 13 Aprilie 2011
Ca "amator" va sugerez, daca aveti o copie a recursului sa trimiteti un exemplar semnat, prin posta.
la asta m-am gandit si eu...de fapt, singura solutie cred ca aceasta ar fi...
multumesc!
Nu este nici o tragedie ca ati omis sa semnati recursul.
Aceasta mentiune obligatorie poate fi complinita in conditiile art 133 al.2 c.proc.civ., in acest sens fiind si RIL-ul admis -Decizia XXXIX/2007 a ICCJ.
Mai exact in aceste conditii:
Lipsa semnaturii se poate totusi implini in tot cursul judecarii.
Daca paratul invoca lipsa de semnatura, reclamantul va trebui sa semneze cel mai tarziu la prima zi de infatisare urmatoare, iar cand este prezent in instanta, in chiar sedinta in care a fost invocata nulitatea.
Daca nu va puteti prezenta, desi asa ar fi trebuit, expediati din nou exemplarele de recurs in cate copii este necesar, adica unul pentru instanta si cate un exemplar pentru celelalte parti, semnate.
Acestea trebuie sa ajunga evident la instanta de recurs pana in termenul de judecata fixat.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare nesemnata antonio123 antonio123 1.DACA o intampinare nu este semnata si stampilata de parat este lovita de nulitate. 2.JUDECATORUL a dat termen peste 30 zile sa se semneze si stampileze ... (vezi toată discuția)
Intampinare mig2005 mig2005 Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)
Nulitate actiune pentru lipsa semnaturii. ce mai pot face? arity arity Buna ziua. Va rog daca ma poate ajuta cineva. Ce asi putea face? Am contestat un proces verbal contraventional intocmit in mod incorect, si se pare ca am uitat ... (vezi toată discuția)