avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda parcare pe trotuar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda parcare pe trotuar

Părinţii mei deţin un microbuz de 18 locuri, cu care practica transport licentiat. De obicei, la întoarcerea acestuia din anumite trasee, îl parcheaza in fata blocului in care locuim( dar pe trotuar pentru ca fiind mai lung nu ar incapea perpendicular cu trotuarul, in parcare). In data de 12.04.2011 am primit prin posta amenda in valoare de 1500 lei pentru parcare neregulamentara, in urma unei constatari din partea unei vecine. Ţin sa mentionez nici un loc de parcare pe de Strada aceasta nu e plătit/închiriat de vreun locatar, aşadar nu am ocupat locul nimănui. In plus, fiind vorba de un bloc cu un nr de scari de 7, sunt peste 10 maşini care parcheaza la fel ca noi. Nu am blocat niciodată intrarea in scara imobilului si nici nu am blocat vreo maşina. Ce e de făcut? Nu ar fi trebuit sa primesc o avertizare înainte? Am vreo şansa sa scap de achitarea aceste amenzi?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:26, 13 Aprilie 2011
A existat o distanta de 1 metru pe trotuar pentru a li se permite pietonilor sa circule ?
Strada e una secundară, iar dak lăsăm spaţiu de 1m am pune oarecum in dificultate automobilele in mers.
Pe aceasta situatie a fost aplicata amenda ,pentru lipsa posibilitatii desfasurarii circulatiei pietonale pe trotuar.
Oricum, aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal sa formulati plangere contraventionala la instanta competenta locului constatarii contraventiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)
Parcare legala criss_p criss_p Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Blocare acces spatiu comercial prin parcarea masinii pe trotuar paladin85 paladin85 Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu drepturile mele asupra caii de acces in spatiul comercial (proprietate, situat la parterul unui bloc cu destinatia ... (vezi toată discuția)