Am achizitionat o masina la mana a doua inmatriculata in alt judet. Dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare am incheiat o polita de asigurare RCA pentru masina proaspat achizitionata, polita in care apare si numarul masinii. Am facut trecerea pe numele meu a masinii si implicit am schimbat si numerele de inmatriculare.
Intrebarea mea este daca polita RCA in care apare numarul vechi al masinii este inca valabila, iar daca nu cum se poate face trecerea pe numarul de inmatriculare nou?
1. Nu mai este valabila.
2. Faceti o cerere la asiguratorul care v-a emis vechea polita pentru un retur de prima. Va va returna valoarea primei proportional cu perioada ramasa neacoperita.
3. Incheiati o asigurare pentru noul numar.
Problema se rezolva prin emiterea unei noi polte pe nr nou de inmatriculare si apoi cereti retur de prima pe polita care avea nr vechi de inmatriculare.
Situatia putea fi evitata daca vechiul proprietar va spunea ca isi pastreaza nr. de inmatriculare sau daca dvs. doreati alt numar. Se emitea RCA-ul pe seria de sasiu, iar la reinoire se trecea noul numar. Contactati asiguratorul si va va da solutii
Asigurare rca
costelpandele
buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)