avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... negociere salarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

negociere salarii

buna ziua din nou,

salariile angajatilor se negociaza in fiecare an , in adunarea generala ?

este olibatoriu?

daca nu s-a tinut adunarea generala inca, salariul ramane cum s-a stabilit anul trecut?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters189595 , utilizator 09:49, 14 Aprilie 2011
Anul financiar contabile este anul calendaristic

Art 27 din L nr 230/2007 Adunarea generala a proprietarilor membrii ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii
b)adopta ,modifica sau revoca hotarari
c)adopta si modifica bugetele de venituri si cheltuieli
d-mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari pentru angajarea si eliberarea din functie a persoanei care ocupa functia de administrator imobile sau a altor angajati ori prestatori,in scopul administrarii si bunei functionari a cladirii

Art 33 din L nr 230/2007 Cenzorul cel putin o data pe an ,intocmeste si prezinta adunarii generale rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari,propunand masuri

Legal adunarea generala a proprietarilor,se convoaca cel putin o data pe an ,de regula in primul trimestrul al anului
Daca inca nu a fost convocata adunare generala,salariile raman la valoarea adoptata in bugetul de venituri si chletuieli adoptata de adunarea generala de anul anterior
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Angajatul as. prop. negociaza salariul cu membrii com. executiv, la angajare, insa in baza bugetului de venituri si cheltuieli aprobat in AG a proprietarilor.
Apoi, functie de imprejurari si de ce sarcini se mai dau salariatului, precum si alti factori, exista posibilitatea initierii unor actiuni de negociere, poate nu in fiecare an, dar undeva pe-acolo.
Oricum, responsabilitatile unor angajati ai as. prop. (nu stiu la ce functie v-ati referit) devin din ce in ce mai complexe, de la an la an - daca vreti detaliem.
multumesc pt raspuns

ca sa fiu mai explicit, datorita faptului ca la noi adunarile generale nu se tin la nivel de asociatie, in urma unei sedinte cu adm si presedintele cu proprietarii din scara mea, am hotarat , noile dari catre stat sa fie suportate din salariul negociat de acum ......... prevazut in ultima ad gen de acum 5-6 ani cred daca nu chiar si mai bine.

daca gresesc , sa-mi fie cu iertare, dar avem si noi dreptul sa stim situatia financiara a asociatiei,si hotararile ad gen. sa fie afisate la avizier . multumesc inca o data .
conventiile civile mai sunt valabile ?

pentru un salariu pe conventie civila de 400 ron va rog,ce obligatii de plata avem , atat ca angajator ,cat si ca angajat.
- ai fost atat de explicit incat nici acum nu stiu despre ce salariat vrei sa te informezi;
- daca nu tineti AG la nivel de asociatie, credeti ca la sedintele de casa scarii puteti hotari ce si cum pe-acolo?
- oricum in cadrul asociatiei nu puteti hotari noile dari catre stat sa fie suportate din salariul negociat; sunt reglementari clare in aceasta directie; pe proprietari ii intereseaza ca salariatii sa-si faca treaba corect, asociatia (adica proprietarii) sa suporte cheltuiala salariala, iar salariatii sa-si primeasca leafa asa cum au negociat; in conditiile cand netul se diminuiaza din cauza noilor prevederi fiscale, dvs. hotarati la casa scarii ca noile taxe sa se retina de la salariat... Super marfa!
- situatia financiara a asociatiei o puteti afla, discuta, hotari in AG ale proprietarilor, dar daca este ca la noi (din 504 prop., la AG s-au prezentat la reconvocare 21 proprietari), mai vreti informatii la avizier... Da aveti dreptul acesta;
- CC (conventiile civile) sunt valabile fara nici-o problema, insa nu toate treburile as. prop. se pot rezolva pin conv. civile, astfel administratorul, contabilul, femeia de serviciu, portarul trebuie angajati numai prin CIM (contract individual de munca), presedintele, memb. com. executiv si cenzorilor le intocmiti contracte de mandat, iar lucrarile absolut intamplatoare (schimbat robineti, reparatii subsol, curatenie subsol, tuns gardul viu...) este permis sa se incheie CC cu lucratorii respectivi, insa si aici sunt conditii; mai urmariti topic-uri pe forum.
In AG se voteaza anvelopa salariala, fondul de salarii, in care se prevede si o bucatica de bani pentru eventuale prime si taxe aparute intempestiv de dat la stat, peste an. Nu se intreaba oamenii in casa scarii ce salariu sa-i dea adminului, ca nu se face asa ceva!

Pe proprietari trebuie sa-i intereseze cati bani dau ei in total pentru salarii, nu cum sunt repartizate acestea de catre comitetul executiv! Si evident, asa cum spunea si @Adam Grecu....daca oamenii contractati isi fac treaba pe care trebuie sa si-o faca.

Negocierea salariului se face intre membrii comitetului si contractat sau salariat.
Si e o mare porcarie sa-i diminuezi banii omului cu taxe care trebuie sa le platesti la stat, ca angajator, ca beneficiar de servicii.

Alte discuții în legătură

Salarizarea in asociatia de proprietari ContSters205948 ContSters205948 SALARIUL PRESEDINTELUI SI AL ADMINISTRATORULUI ASOCIATIEI CINE IL FACE ADUNAREA GENERALA SAU COMITETUL ASOCIATIEI.CINE ARE PUTERE SA SCHIMBE ADMINISTRATORUL ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv al as. de proprietari - atributii ? telecomanda telecomanda Hotararea luata de Comitetul Executiv al unei Asociatii de Proprietari , trebuie adusa la cunostiinta tuturor proprietarilor ? Da sau nu ? Trebuie afisata ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte de bloc lizica lizica Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la salariul Presedintei de bloc si anume cine poate decide modificarea/marirea salariului Adunarea Generala sau ... (vezi toată discuția)