avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita poprire salariu

Mii de scuze daca subiectul a mai fost tratat partial, dar eu nu l-am gasit. Am contractat un credit la ING, de nevoi personale, fara ipoteca. Sunt bugetar si datorita reducerilor salariale, coroborate cu o situatie familiala extrem de dificila, nu am mai putut plati. Am fost sunat de executor si voi fi executat silit. Sunt militar si salariul este cam la 1700 lei net. Nu am nimic in proprietate , doar doua camere dintr-o casa de 8, donate de bunciul meu in urma cu multi ani(bunicul a murit intre timp).Valoarea pe care trebuie sa o restitui este de 17.000lei. Ce se va intampla?Poprire pe salariu? Daca da, ce procent? Trebuie hotarare judecatoreasca pentru asta,sau cum? De donatie se va atinge ?Multumesc anticipat si scuze de ignoranta mea in materie juridica, dar sunt intr-o situatie extrem de dificila.
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 11:12, 13 Aprilie 2011
Porpire pe salariu, cu incuviintarea executarii silite de catre Judecatorie ( o formalitate, legea spune ca trebuie data in 7 zile hotararea respectiva).
Procentul este de 1/3 din veniturile salariale. Da, daca aveti un imobil in proprietate vi-l poate executa si pe acela.
Trebuie sa fiu si eu instiintat de acest proces?(citatie.....etc) sau se va desfasura fara ca macar sa stiu?Donatia inseamna proprietate?...Eu sunt proprietar pe cele 2 camere?Multumesc.
harris5800 a scris:

Trebuie sa fiu si eu instiintat de acest proces?(citatie.....etc) sau se va desfasura fara ca macar sa stiu?Donatia inseamna proprietate?...Eu sunt proprietar pe cele 2 camere?Multumesc.

Nu veti fi citat, se judeca fara citarea partilor, in camera de consiliu.

Donatia este una din modalitatile de transfer a proprietatii. Da, sunteti proprietar pe cele doua camere. Nu v-a zis notarul ca trebuie sa va deschideti rol fiscal si sa va inscrieti dreptul de proprietate in Cartea Funciara cand ati primit donatia? V-a donat doar dvs sau si sotiei?
Doar mie. Din experienta dvs, avand in vedere suma care trebuie recuperata si ca am un venit stabil, credeti ca executorul se va limita la poprirea pe salariu sau este necesara si donatia?Iar in legatura cu veniturile salariale, sunt afectate doar cele cu caracter permanent?Pentru ca, si sigur cunoasteti, venitul lunar al unui militar este alcatuit din salariu, sporuri si contravaloarea normei de hrana, aceasta din urma fiind cu caracter aparte, neinclusa in salariu( de ex nu este inclusa intr-o adeverinta de venit pt o banca). Fara aceasta, ar ramane 1000 lei net. Va fi luata o treime din aceasta? Multumesc.

Normă metodologică de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal... din 22/01/2004 :68. Veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relaţii contractuale de muncă, precum şi orice sume de natură salarială primite în baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se referă, şi care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum şi pe baza actului de numire:
- salariile de bază;
- sporurile şi adaosurile de orice fel; - indemnizaţii pentru trecerea temporară în altă muncă, pentru reducerea timpului de muncă, pentru carantină, precum şi alte indemnizaţii de orice fel, altele decât cele menţionate la pct. 3, având aceeaşi natură;
- recompensele şi premiile de orice fel;
- sumele reprezentând premiul anual şi stimulentele acordate, potrivit legii, personalului din instituţiile publice, cele reprezentând stimulentele acordate salariaţilor agenţilor economici; - sumele primite pentru concediul de odihnă, cu excepţia sumelor primite de salariat cu titlu de despăgubiri reprezentând contravaloarea cheltuielilor salariatului şi familiei sale necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă;
- sumele primite în caz de incapacitate temporară de muncă;
- valoarea nominală a tichetelor de masă, tichetelor de creşă, tichetelor de vacanţă, acordate potrivit legii;
- orice alte câştiguri în bani şi în natură, primite de la angajatori de către angajaţi, ca plată a muncii lor;

Asadar, poprirea va viza intregul venit.

Daca aveti inregistrat imobilul la Administratia Financiara, pe numele dvs, cu siguranta va fi executat silit si acesta. Pentru a evita faceti o intelegere cu executorul, ca sa va execute doar salariul, asta dupa ce va identifica imobilul in proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua tuturor ! Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuz ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problemele mele: Am primit la serviciu ( institutie publica) o incuvintare de executare silita de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)