Buna ziua tuturor !
Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe veniturile salariale ale debitorului, se mai pot intoarce ulterior sa-l execute pe debitor si pe alte bunuri mobile si imobile dobindite anterior sau ulterior infiintarii popririi salariale ???
Va multumesc foarte mult ptr raspuns !
Sigur, creditorul poate apela la toate formele de executare. Totuși, se ajunge la executare imobiliara când e vb de datorii mai mari de 10 mii de lei, dacă debitorul are venit sau alte bunuri mobile.
Procedura de executare silita se demareaza la cererea creditorului
Tot la cererea creditorului,executorul judecatoresc poate starui pe parcursul mai multorl
luni/ani,in executarea silita pana la recuperare integrala suma,prin executarea silita a bunurilor in evidenta debitorului
Sunt cazuri in care la inceputul executari,debitorul nu are bunuri in evidenta si la cererea creditorului,executorul mentine pe rol activ cererea de executare silita pana cand debitorul detine bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale,ce pot fi deduse executarii silite
Multumesc ptr raspuns dar sunt putin nedumerit !
Sa fiu mai clar si concis !
Creditorul (Banca) are de recuperat de la debitor suma de 25.000,00 ron si in prezent ,,Banca'' a inaintat documentatia de executare silita catre judecatorie (dupa ce s-au efectuat procedurile de somatie catre debitor s.a.m.d.)- deocamdata nu a primit nimic.
Debitorul a avut un girant dar acesta a plecat definitiv in America unde are o fica casatorita dar nu se cunoaste adresa acesteia iar girantul nu detinea nici un bun material
Precizez faptul ca debitorul nu a gajat acest imprumut cu absolut nimic.
Este bugetar si are un salariu net de 980,00 ron/lunar - fiind in virsta de 59 ani
In prezent, debitorul nu detine nici un bun mobil, imobil sau de o alta valoare consistenta si care poate fi executat silit prin aplicarea sechestrului si vanzare cu licitatie,deoarece;
a) autoturismul second hand, pe care l-a detinut, l-a instrainat prin act de vanzare-cumparare in luna iunie 2014, intocmind toate actele prevazute de lege.
b) garsoniera pe care a detinut-o a DONAT-O unui prieten cu uzufruct viager tot in iunie 2014
INTREBARILE SUNT;
Daca pe toata perioada de recuperare a debitului de catre creditor care v-a urma prin infiintarea popriri in procent de 30% asupra veniturilor salariale, debitorul isi cumpara un bun pe numele sau (o alta masina,o alta locuinta,sau un bunde valoare ),creditorul poate sa solicite si are dreptul legal;
1) sa renunte la poprirea pe venitul salarial infiintat si sa se indrepte spre bunul cumparat ulterior de catre debitor ???
2) sa continue si poprirea salariala si sa se indrepte si spre bunul achizitionat ulterior de catre debitor, dat fiind cazul ca acel bun nu acopera in totalitate recuperarea debitului???
3) poate sa revendice sau sa ANULEZE unul sau ambele contracte (de vanzare auto si/sau de donatie locuinta si sa se indrepte asupra acestor bunuri ???
Scuze ca nu am prezentat clar situatia
Cu stima si multe multumiri ptr raspusuri si ca ne-ati ajutat foarte mult!
Donatia poate fi revocata la cererea creditorului fara probleme, asa ca are de unde se indestula.
Daca nu afla de donatie, ii poate executa apoi un bun cumparat ulterior chiar daca e in fiinta poprirea pe salariu.
Executare silita
aleszia
Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ... (vezi toată discuția)