avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ipotecata iar la a doua, se afla in faza de inceput a executarii silite. La a 2 a banca, s-a garantat cu salariile unor giranti. Aflandu-se in faza executarii silite, asupra caror bunuri se va indrepta executorul? salariile girantilor ? bunul ipotecat? sau asupra bunului ipotecat are drept doar banca la care s-a girat prin acesta ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:47, 8 Aprilie 2010
Buna ziua !
Bunurile supuse executarii pot fi atat imobile cat si mobile, cu exceptiile prevazute de art.406 si 407 c.p.c.
In cazul dumneavoastra, avand in vedere existenta unor contracte cu garantii reale, urmarirea se va face in limita acestora, iar prin exceptie, daca nu sunt indestulatoare se poate trece la poprire si/ sau executarea altor bunuri.
Aveti posibilitatea contestatiei la executare.
Consider ca esential este sa angajati un avocat in situatia in care va aflati.
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Asupra bunului ipotecat are drept de executare doar creditorul in favoarea careia e facuta ipoteca.
Celalalt creditor trebuie sa se indrepte asupra restului din suma obtinuta in urma vanzarii la licitatie a imobilului ( daca va fi cazul) si/sau asupra altor venituri/bunuri mobile/imobile.
va mutumesc
In practica, merge intai la giranti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita danielstoica77 danielstoica77 buna seara la toata lumea. va rog respectuos sa ma ajutati cu o informatie. am doua credite la doua banci diferite. nu am mai achitat ratele din 2009 si de ... (vezi toată discuția)
Mi se poate lua apartamentu? BM76 BM76 am credit de nev.pers.la volksbank cu care sunt la zi si mai am credit la cetelem la care am restante,cei de la cetelem mau amenintat cami pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)