avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurare medicala

Buna ziua ! Am terminat somajul pe 21 ianuarie 2011,si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurare medicala in continuare si cat ma costa lunar,asta una la mana .
Si doi la mana ,sint insarcinata si vreau sa stiu daca nu am asigurare medicala pot beneficia gratuit de analizele care se fac in timpul sarcini,care altfel ar fi destul de scumpe .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 13 Aprilie 2011
Daca nu mai aveti alte venituri impozabile atunci mergeti la directia judeteana de sanatate si va faceti un contract ca persoana fara venit si veti plati lunar 37 lei. Acolo va va spune daca puteti beneficia sau nu de asigurare prin faptul ca sotul e angajat .
1. Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii spune:
Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

2. Asadar daca sunteti gravida sunteti asigurata fara plata contributiei si veti beneficia de toate facilitatile ca orice asigurat.

3. Dar trebuie sa mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate sa va dea adeverinta de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida neasigurata fara medic de familie Alexandraro Alexandraro Buna seara, Sunt gravida in 6 luni,neasigurata iar de curand am aflat ca nu mai am medic de familie.Motivul fiind ca nu am adus adevarinta ca as fi ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in conditiile in care sunt neasigurata medical si vreau sa nasc in alt oras decat cel de resedinta de pe buletin... ftrandafir40 ftrandafir40 Ce drepturi am in conditiile in care sunt neasigurata medical si vreau sa nasc in alt oras decat cel de resedinta de pe buletin... Intreb acest lucru,pentru ... (vezi toată discuția)
Venituri gravida fara cm + asigurare gravida casmb dark_maria87 dark_maria87 buna ziua... 1. Sunt o persoana fara CM si fara asigurari la zi deoaece de cand am ramas insarcinata {am 25 sapt} am crezut k statul ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)