avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proces verbal aga si raportul administratorului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proces verbal aga si raportul administratorului

1-proces verbal aga
daca in ct 1174 (corectare erori contabile) am 1000 si profit 3000....atunci cand completez procesul verbal scriu ca profitul in suma de 3000 lei se repartieaza in alte rezerve 2000 lei si 1000 pt acoperire pierdere (suma din 1174)

e bine???

2- raportul administratorului
la fel cum scriu in procesul verbal...

va rog sa ma ajutati daca procedez bine...
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: georgianan , utilizator 11:52, 14 Aprilie 2011
In ianuarie ati facut 121 = 117 3000
Acum inregistrati 117 = 1068 2000
Destinatia profitului este cum ati spus : 1000 pentru acoperirea pierderii rezultate din corectii contabile in cursul anului si 2000 pe alte rezerve.

Sfatul meu este sa lasati rezervele in pace , iar suma de 2000 sa ramana nerepartizata (se poate scrie si asa in P/V)

Raportul administratorului nu este facut de administrator ? Deci este vorba de activitatea lui si nu de repartizarea profitului care se hotaraste anul urmator.
Daca situatia corectiilor contabile este prezentata in raport atunci modul de acoperire se prezinta ca o propunere adresata AGA. Tot ca propunere se poate avansa si ideea repartizarii ulterioare a profitului.
asa este...in ianuarie ma facut 121=117
apoi dupa aprobarea bilantului urma sa fac 117=1068

in raportul administratorului, modelul pe care il aveam eu se mai repeta odata repartizarea profitului...de asta am facut acele precizari...dar acum am sters si am lasat doar datele despre activitate: cheltuieli, venituri...

daca dvs spuneti ca ar fi mai bine sa las diferenta de profit nerepartizata, asta inseamna ca ramane in 117 pana anul viitor???imi puteti spune dc considerati ca e mai bine asa???doar ca sa inteleg si sa nu fac mecanic totul...
multumesc...
eu sunt mai la inceput:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere ani precedenti PUFACONT PUFACONT va rog sa ma ajutati! am in balanta de la decembrie 2009 in contul 1068 pe credit suma de 27.558,16, in contul 117 suma de 16.617,38 in debit, contul 121, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului anului 2009 maricos maricos la sf anului 2009 am profit 1169 lei si am facut inregistrarea 129=117 1169 lei este bine si ce inregistrari trebuie sa mai fac cu privire la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului ionut c ionut c Buna seara! In balanta la decembrie 2010 (pentru un S.R.L.) avem: cont 1012 - 200 lei 1061 - 40 lei 1068 - 95.000 lei ... (vezi toată discuția)