1-proces verbal aga
daca in ct 1174 (corectare erori contabile) am 1000 si profit 3000....atunci cand completez procesul verbal scriu ca profitul in suma de 3000 lei se repartieaza in alte rezerve 2000 lei si 1000 pt acoperire pierdere (suma din 1174)
e bine???
2- raportul administratorului
la fel cum scriu in procesul verbal...
va rog sa ma ajutati daca procedez bine...
multumesc anticipat!
In ianuarie ati facut 121 = 117 3000
Acum inregistrati 117 = 1068 2000
Destinatia profitului este cum ati spus : 1000 pentru acoperirea pierderii rezultate din corectii contabile in cursul anului si 2000 pe alte rezerve.
Sfatul meu este sa lasati rezervele in pace , iar suma de 2000 sa ramana nerepartizata (se poate scrie si asa in P/V)
Raportul administratorului nu este facut de administrator ? Deci este vorba de activitatea lui si nu de repartizarea profitului care se hotaraste anul urmator.
Daca situatia corectiilor contabile este prezentata in raport atunci modul de acoperire se prezinta ca o propunere adresata AGA. Tot ca propunere se poate avansa si ideea repartizarii ulterioare a profitului.
asa este...in ianuarie ma facut 121=117
apoi dupa aprobarea bilantului urma sa fac 117=1068
in raportul administratorului, modelul pe care il aveam eu se mai repeta odata repartizarea profitului...de asta am facut acele precizari...dar acum am sters si am lasat doar datele despre activitate: cheltuieli, venituri...
daca dvs spuneti ca ar fi mai bine sa las diferenta de profit nerepartizata, asta inseamna ca ramane in 117 pana anul viitor???imi puteti spune dc considerati ca e mai bine asa???doar ca sa inteleg si sa nu fac mecanic totul...
multumesc...
eu sunt mai la inceput:D
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.