buna ziua, am si eu o problema vecinul meu a vandut casa si s-a mutat un altul care acum vrea sa-si ia toata suprafata terenului problema este ca noi avem construit pe 25cm din suprafata lui omagazie si wc el ma obliga sa le dau jos ce pot eu face ,in acte (cadastrul si intabularea,interpretarea topografica arata ca ele sunt la mine pe teren) cotructia figureaza ca fiind la mine pe loc iar in masuratorile lui recente figureaza ca fiind spatele lor la el ce trebuie eu sa fac ca sa-l fac pe el sa inteleaga ca ele sunt la mine pe loc .Rog ami raspunde daca se poate repede.
mai intai ar trebui sa vedeti extrasele de carte funciara, cu o suprafata orientativa. apoi chemati impreuna un topograf (vad ca pana acum amandoi ati avea dreptate) sa masoare suprafetele fiecaruia. Mai mult ca sigur amandoi aveti in CF mai mult decat in realitate. Ca de acolo ar rezulta la tine in masuratori ca acele constructii sunt la tine, iar la el ca sunt la el. Fiecare v-ati masurat dupa suprafata din CF. Mai exista si o harta de cadastru (ar trebui sa existe) Si atunci vedeti. Unul din voi (sau amandoi) va trebui sa isi faca corectare de suprafata, ca sa corespunda cu suprafata reala. Daca ati avea gard ar fi si mai simplu. Pentru ca la aceste lucrari de corectare suprafata se ia suprafata folosita in fapt. Se face o lucrare, in care trebuie sa semneze toti vecinii (inclusiv la strada Primaria) si se depune la cadastru. Mai da putine detalii.