avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cheltuieli infiintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cheltuieli infiintare intreprindere individuala

Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca se inscriu in Registrul - jurnal de incasari si plati si cheltuielile de infiintare a unei Intreprinderi Individuale. Si daca eu am emis facturi pe care eu inca nu le-am incasat se trec in registru la incasari?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 18:14, 13 Aprilie 2011
Se deconteaza cheltuielile de infiintare.
Data la care ati facturat se considera ca este si data la care ati incasat.
si daca din nu stiu ce motiv la o luna dupa emitere trebuie sa stornez factura respectiva pe care eu nu am incasat-o dar am trecut-o in registru, cum procedez? cum o inregistrez in Registru?
Se inregistreaza in RJÎP in momentul incasarii sumelor facturate pe baza ordinului de plata, chitatnata, s.a..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Registrul de incasari si plati pentru i.i. marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spuneti si mie va rog frumos daca am o factura pe care o s-o incasez prin banca cu O.P. ,cand o trec in registrul de incasari ... (vezi toată discuția)