avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea CIM prin acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea CIM prin acordul partilor

La desfacerea CIM prin acordul partilor se da preaviz?
Stiu ca la concediere, demisie este preaviz dar la acordul partilor este?
Multumesc, sa aveti o zi buna.
Cel mai recent răspuns: luciapap , utilizator 09:24, 15 Aprilie 2011
1. Nu exista desfacere cu acordul partilor, ci incetare cu acordul partilor.

2. Cred ca vi s-a mai raspuns la intrebarea pusa de dvs .. in cazul incetarii cu acordul partilor nu se acorda preaviz.
In cerere , salariatul face mentiunea ca doreste incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. incepand cu data de ....
Angajatorul trebuie sa puna pe cerere rezolutia *De acord*, iar in baza acestui acord se va emite decizia de incetare a c.i.m.
Multumesc freeelis.
Sa aveti un sfarsit de saptamana placut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim unui salariat care doreste acest lucru ContSters86219 ContSters86219 va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in cazul in care un salariat care are CIM pe durata nedeterminata, ma anunta azi ca de miine nu mai vine la munca ... (vezi toată discuția)