Blocul in care locuiesc este format din 2 scari cu o singura asociatie.
Fostul administrator pentru ca vrea sa separe scarile si sa creeze o asociatie noua in speranta ca ajunge iar administrator, a mers din apartament in apartamen si a cerut semnaturi.
Eu am refuzat ca si alti vecini.
Am zis ca sa schimbe intai cloana de incalzire a blocului si apoi sa faca asociatie noua, sa nu aruncam bani in vant pe lucruri inutile.
Raspunsul, o sa imi para rau daca nu semnez.
Acum vine interbarea:
Ce imi poate face in conditiile in care ajunge adminisrator ?
A 2 zi cand am platit intretinerea imi spune altu din camitet: nu semnez sa ma duc la alta asociatie sa ma ia in evidenta
Se poate face asa ceva?
@Fanrel
Proprietarii care nu sunt membrii ai asociatiei trebuie sa se supuna hotararilor asociatiei de proprietari in privinta partilor comune. Cu alte cuvinte ati ramas doar cu dezavantajele: nu mai aveti drept de a participa la adunarile generale, de a face propuneri si de a vota, in schimb aveti obligatia de a va supune hotararilor luate de ceilalti.
Impartirea pierderilor, de ex., nu are legatura cu apartenenta sau nu la asociatie, ci cu faptul ca v-ati seprat utilitatile.
deci.
goe_07, nu ai inteles bine.
In asociatie momentan este asa
Presendinta de comitet, administratorul, si cenzorii.
Nu stiu cati la numar.
Unul din cenzori este fostul administrator care acum vrea sa ajunga presedinte de comitet.
Asa ca a inceput din usa in usa singur cu o lista sa ceara semnaturi pt asociatia noua.
Doreste sa separe cele 2 scari si sa mai faca o noua asociatie.
A venit iar la mine.
Mi-a zis ca daca nu semnez ma scoate din administratie, ce dracu o insemna asa.
Am semna, greseala mea poate.
Chiar daca nu ati fi semnat, daca avea semnaturile a jumatate plus unu din proprietarii de pe scara putea infiinta noua asociatie.
Aceia care au semnat erau membrii noii asociatii.
Dumneavoastra nu erati membra in noua asociatie care se forma si nu aveati drept de vot si de a ocupa functii in noua asociatie care urma sa se formeze (dar puteati deveni ulterior printr-o simpla cerere).
In concluzie, dupa parerea mea, daca se va forma o noua asociatie, ati facut bine ca ati semnat (asta daca dumneavoastra nu ati inclinat balanta prin semnatura dumneavoastra, ca sa va para rau, daca erau majoritari cei care doreau separarea, oricum ea se facea).
Am incercat sa raman neutru dar nu s-a putut.Erau destul de multe semnaturi.
Problema e ca daca se creaza asociatia, o sa faca noua conducere ce vor
Citisem ce mi-a scris cineva in aceast topic in legatura cu faptul ca am dreptul sa contest factura in 10 zile si sa primesc raspuns in 7.
O prostie dupa parerea mea daca presedintele este prieten cu administratoru, ca tot ce vor ei fac