avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere dupa CCC

Buna ziua !am o nelamurire -pe data de 03/04/2011 trebuia sa incep munca dupa concediul de 2 ani de crestere a copilului,am depus cererea de reintoarcere la servici pe data de 08/03/2011 , insa astazi am primit o instiintare de la societatea la care lucram in care mi se transnite ca incepand cu data de 25/04/2011 mi se desface contractul de unca conf.art.65alin1din Codul Muncii coroborata cu art 66-73 din Codul muncii si art 16 lit a din Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul societatii.Aceasta masura a fost determinata urmare dificultatilor economice,fapt ce a dus la desfiintarea locului Dvs. de munca. Va instiintam ca ,desi am inceract ,nu va putem oferi un alt loc de munac in cadrul societatii. Conform Legii nr.76/2002 aveti dreptul sa va inscrieti la AJOFM pentru a beneficia de indemniza tia de somaj> aceasta instiintare am primit-o azi dar e eliberata cu data de 01/04/2011
Se poate ca in loc sa imi reprimesc locul de munca dupa concediul de 2 ani de crestere a copilului(am nascut pe 02/04/2099)sa fiu data in preaviz si apoi in somaj? <ultumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:21, 13 Aprilie 2011
1. Angajatorul a procedat legal. Daca s-a desfiintat locul de munca ocupat de dvs. va poate concedia asa cum v-a spus in instiintare.
2. Ce ati primit dvs. este o instiintare de acordare a preavizului dupa care vi se va inmana decizia de concediere.
3. Ce este in neregula este ca acea instiintare produce efecte de la data cand ati luat la cunostinta de ea nu de la 01.04.2011.
4. Luati legatura cu ITM si sesizati ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioda determinata soriauras soriauras copilul meu s-a nascut pe 01 03 2013 si vreau sa optez pentru concediu crestere copil numai ca eu am contract de munca pe perioada determinata si se termina pe ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? bond21 bond21 Buna ziua,am o nelamurire si mai exact de modul de cotizare la stat,am semnat un contract de munca nedeterminat de 8 ore/zi,incepand cu data de 21/08/2015,in ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada determinata in timpul curgerii concediului medical. Florin Z Florin Z In 2010, dupa doua luni de somaj, am fost angajat pe perioada determinata, trei luni. Aceasta perioada a fost repetata inca de doua ori si urma sa expire la ... (vezi toată discuția)