Buna ziua !am o nelamurire -pe data de 03/04/2011 trebuia sa incep munca dupa concediul de 2 ani de crestere a copilului,am depus cererea de reintoarcere la servici pe data de 08/03/2011 , insa astazi am primit o instiintare de la societatea la care lucram in care mi se transnite ca incepand cu data de 25/04/2011 mi se desface contractul de unca conf.art.65alin1din Codul Muncii coroborata cu art 66-73 din Codul muncii si art 16 lit a din Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul societatii.Aceasta masura a fost determinata urmare dificultatilor economice,fapt ce a dus la desfiintarea locului Dvs. de munca. Va instiintam ca ,desi am inceract ,nu va putem oferi un alt loc de munac in cadrul societatii. Conform Legii nr.76/2002 aveti dreptul sa va inscrieti la AJOFM pentru a beneficia de indemniza tia de somaj> aceasta instiintare am primit-o azi dar e eliberata cu data de 01/04/2011
Se poate ca in loc sa imi reprimesc locul de munca dupa concediul de 2 ani de crestere a copilului(am nascut pe 02/04/2099)sa fiu data in preaviz si apoi in somaj? <ultumesc
1. Angajatorul a procedat legal. Daca s-a desfiintat locul de munca ocupat de dvs. va poate concedia asa cum v-a spus in instiintare.
2. Ce ati primit dvs. este o instiintare de acordare a preavizului dupa care vi se va inmana decizia de concediere.
3. Ce este in neregula este ca acea instiintare produce efecte de la data cand ati luat la cunostinta de ea nu de la 01.04.2011.
4. Luati legatura cu ITM si sesizati ce se intampla.