avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca pe perioada determinata in timpul curgerii concediului medical.

In 2010, dupa doua luni de somaj, am fost angajat pe perioada determinata, trei luni. Aceasta perioada a fost repetata inca de doua ori si urma sa expire la data de 08/04/2011. La data de 04/04/2011, in urma ridicarii unor piese grele, la locul de munca, am intrat in concediu medical pe o perioada de 10 zile, 04/04/201- 13/04/2011. In data de 12/04/2011 am fost la intreprindere sa-mi ridic tichetele de masa si asa am aflat ca sunt in faza de lichidare incepand cu data de 09/04/2011. Intrebarea mea este: este legal modul in care s-a procedat de catre intreprindere si ce ma sfatuiti sa fac incontinuare, sa continui procedura de somaj sau am si alte variante? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 12 Aprilie 2011
Este legala incetarea contractului de munca.
Cele 3 zile de concediu medical pot fi platite de catre Casa de Asigurari de Sanatate.
Mergeti la AJOFM si solicitati repunerea in plata a indemnizatiei de somaj. ) Repunerea în platã, dupã suspendare, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea indemnizatiei de somaj madelen madelen In urma unei concedieri colective, incepand cu data de 16 martie 2010 am beneficiat de indemnizatie de somaj. In acelasi an, 15 august 2010, am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Sunt nemultumita pt ca mi s-a dat respingerea cererii reluarii somajului luminitasfranciog luminitasfranciog Din somaj am gasit de lucru 1 luna de zile dupa care am depasit cele 30 de zile de depunere a actelor de somaj cu 2 zile ; dupa aceea am gasit de lucru 1 luna ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate din somaj Anna-Nektaria Anna-Nektaria sunt insarcinata in luna a doua si imi expira contractul de munca pe perioada determinata. pot beneficia de concediu de maternitate cat sunt in somaj ca dupa ... (vezi toată discuția)