avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea indemnizatiei de somaj

In urma unei concedieri colective, incepand cu data de 16 martie 2010 am beneficiat de indemnizatie de somaj. In acelasi an, 15 august 2010, am fost angajata pe perioada determinata pana pe data de 31 martie 2011, indemnizatia de somaj fiind suspendata pe aceasta perioada. Decizia de concediere de la noua firma, vizata, am primit-o pe data de 18 aprilie, data la care m-am prezentat la AJOFM pentru reluarea drepturilor. Cu ce data se calculeaza indemnizatia de somaj, cu data incetarii contractului de munca sau cu data depunerii cererii la AJOFM? Mentionez ca nu a depins de mine data primirii deciziei de concediere.Pentru perioada cuprinsa intre 1-18 aprilie 2011 nu primesc drepturi banesti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 20 Mai 2011
1. In cazul dvs. Legea 76/2002 (art.45) spune ca repunerea în platã, dupã suspendare, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.
2. Puteati sa faceti cerere de repunere in plata din prima zi dupa incetarea CIM deoarece acesta a fost pe perioada determinata si are in el trecuta si data incetarii lui (si o copie dupa CIM ati dus-o la Agentia de Somaj).
La Agentia de somaj au cerut decizia de incetare a CIM , pe care am primit-o pe data de 18 aprilie, data cu care am fost repusa in drepturi.Abia acum mi s-a explicat ca pe perioada 1-18 aprilie nu primesc drepturi banesti. Ma intreb daca pe perioada 1-18 aprilie am figurat ca asigurat-somer sau am fost total pe dinafara.Nu stiu de ce in posturi publice sunt pusi functionari care nu informeaza corect publicul. Ma intreb daca acum se mai poate face ceva.
1. Din lege eu inteleg ca perioada 1-18 este perioada neasigurata.
2. Dar mai bine intrebati iar la Agentia de Somaj pentru ca eu as inclina sa cred ca este perioada asigurata dar fara plata indemniozatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Angajare perioada determinata - 3 luni DaniRS DaniRS Buna ziua! In momentul de fata beneficiez de indemnizatia de somaj pana in luna martie 2014. Am fost la un interviu in care as fi obtinut postul, dar pe o ... (vezi toată discuția)
Somajul intrerupt cu cim pe 3 luni? elenalili elenalili Firma la care am lucrat s-a inchis si din 17 april 2009 sunt in somaj.Aceiasi firma are nevoie de mine 3 luni pentru mutatrea utilajelor.Pot intrerupe somajul ... (vezi toată discuția)