avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somajul intrerupt cu CIM pe 3 luni?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somajul intrerupt cu CIM pe 3 luni?

Firma la care am lucrat s-a inchis si din 17 april 2009 sunt in somaj.Aceiasi firma are nevoie de mine 3 luni pentru mutatrea utilajelor.Pot intrerupe somajul dupa care sa reintru in drepturile de somer fara a fi afectat acesta?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
elenalili, utilizator
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:17, 14 August 2009
1. Da, puteti sa cereti suspendarea platii indemnizatiei de somaj (mergeti la AJOFM) pe care o reluati dupa incetarea CIM pe 3 luni.
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
3. Fiti atent insa: sa va faca CIM pe perioada determinata (maxim 12 luni).
este exact cum va spune dl Valeriu.
Mergeti si discutati inainte la AJOFM ca sa va spuna ce trebuie sa faceti. Va trebui sa duceti o adeverinta de la angajator care sa ateste ca sunteti angajatul lor pe perioada determinata.

Dupa terminarea contractului va trebui sa faceti cerere de reluare in plata la AJOFM.
Buna ziua.
Am si eu o intreare legat de acest subiect.
Am cerut o suspendare a somajului din data de 09.06.09, motivul fiind plecarea din tara. Acets termen ar expira in data de 9.09.09, insa eu inteleg din art 45 (3) la repnerea la plata pot intarzia 30 de zile. Aica daca e ma intorc intara la sfrsitul lunii septembrie, dar nu mai tarziu de 09.10.09 asi putea beneficia de indemnizatie in continuare.
Va multumesc anticipat
Nu prea, ca dupa alineatul despre care faceti vorbire dvs, mai este un alineat:
(3^1) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. d), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendării în condiţiile alin. (1) lit. d)
Da, asa am considerat si eu dar dupa aceea am vazut 'dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare'. si am considerat ca data incetarii situatiei suspendarii in cazul meu ar fii 09.9.09 si de aceea sunt putin confuza.
Va multumesc oricum pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Lntrerupere somaj monel35 monel35 Sunt in somaj de 2 luni.Am gasit loc de munca pe perioada determinata de 3 luni cu 4 ore/zi . Dupa aceasta perioda de 3 luni lucrate mai pot beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj? andral andral Daca o persoana aintrerupt somajul ,angajandu-se la o firma dar dupa perioada de proba[5 zile+1zi previz] i s-a facut o Notificare in care este scris ca se ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj syka syka Buna ziua! Ma numesc Elena , sunt in somaj si s-a ivit ocazia de a lucra cu contract pe perioada determinata de o luna. Va rog sa imi raspundeti si mie la ... (vezi toată discuția)