avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare perioada determinata - 3 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare perioada determinata - 3 luni

Buna ziua!

In momentul de fata beneficiez de indemnizatia de somaj pana in luna martie 2014.
Am fost la un interviu in care as fi obtinut postul, dar pe o perioada determinata pentru derularea unui proiect, si anume in lunile septembrie-noiembrie 2013.
Nedumerirea mea este urmatoarea: dupa expirarea contractului, mai pot sa beneficiez de indemnizatia de somaj? aceasta se poate intrerupe in cele 3 luni? cei de la HR mi-au spus ca nu este posibil acest lucru, iar cei de la ALOFM ca este posibil.
Dvs cum ma sfatuiti sa procedez si pentru viitoare colaborari pentru perioada indemnizatiei de somaj?

Va multumesc mult,
Numai bine,
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
DaniRS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 25 Iulie 2013
Ascultati-i pe cei de la AJOFM. Va indruma bine.
Conf art 45 alin 1 lit c Lg 76/2002 suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni.
Conf art 45 alin 3 Lg 76/2002 repunerea în plată, după suspendare se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.

In concluzie, in cazul in care sunteti somer in plata, plata indemnizatie de somaj se suspenda in cazul in care incheiati un CIM pe o durata de maxim 12 luni, urmand ca la incetarea CIM sa se reia plata indemnizatiei pentru perioada ramasa.
In momentul in care incheiati acel contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata mergeti la Agentia de Somaj cu o copie dupa el si completati o cerere pentru suspendarea platii indemnizatiei de somaj pe perioada cat sunteti salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj pentru o perioada de proba bubby bubby Buna ziua, O persoana aflata in somaj de 3 luni , se angajeaza pentru o perioada de proba .Ce fel de CIM trebuie sa faca ,astfel incat dupa perioada de proba ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de indemnizatie de somaj? MariaSarah MariaSarah am fost in somaj timp de 2 luni, dupa care am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata cu o societate, dar dupa 3 saptamani a trebuit sa renunt ... (vezi toată discuția)