avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare din somaj pentru o perioada de proba
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare din somaj pentru o perioada de proba

Buna ziua,
O persoana aflata in somaj de 3 luni , se angajeaza pentru o perioada de proba .Ce fel de CIM trebuie sa faca ,astfel incat dupa perioada de proba sa nu piarda somajul ,in cazul in care angajatorul nu-l accepta mai departe .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 4 Iunie 2013
Contract pe perioada determinata.
Conf art 45 alin 1 lit c Lg 76/2002 suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni.
Daca CIM este pe perioada nedeterminata cu mentiunea ca are o perioada de proba intre 90 si 120 zile , se primesc cei 30% din Indemnizatia de somaj ?
Nu are nicio legatura durata perioadei de proba cu plata indemnizatiei de somaj . In aczul in care ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata, indiferent de durata de proba inserata in acesta, plata indemnizatiei de somaj inceteaza.

Art. 72, Legea nr.76/2002 prevede : Persoanele carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, recalculata conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30% dupa somaj Luluemy Luluemy Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj dupa angajare Stefanescu Georgeta Stefanescu Georgeta Dupa desfiintarea postului la firma la care am lucrat am intrat in somaj.Acum am gasit un post la o firma la care nu am mai lucrat niciodata.Ei imi fac un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj mihaila gabriel mihaila gabriel Sunt in somaj din iulie 2009 si ma intereseaza daca as lucra la o firma part time 2 ore pe zi imi afecteaza indemnizatia de somaj de 498 ron. Mentionez ca suma ... (vezi toată discuția)