avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Sunt in somaj din iulie 2009 si ma intereseaza daca as lucra la o firma part time 2 ore pe zi imi afecteaza indemnizatia de somaj de 498 ron. Mentionez ca suma pentru part time e de 300 ron.De somaj beneficiez pana in octombrie 2010.Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 08:07, 15 Noiembrie 2009
Legea 76/2002-privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
Daca va angajati cu contract de munca cu norma intreaga, primiti in continuare 30% din indemnizatia de somaj pana in octombrie 2010, cand vi s-ar fi terminat perioada.

Lg. 76/2002
5. Completarea veniturilor salariale ale angajaţilor

" Art. 72.* - Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, recalculată conform legii."

Deci in functie de perioada pe care va este incheiat contract de munca, somajul ori se suspenda , ori va inceteaza (asa cum v-a fost detaliate de colege mai sus).

in nici-un caz nu puteti primi si somaj si un salariu in acelasi timp, cele 2 situatii se exclud.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj anaioana anaioana Buna ziua Am o intrebare, momentan sunt in somaj,as vrea sa ma angajez cu jumate de norma, in aceste conditii pot sa mai pastrez ajutorul de somaj? Am ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj pentru o perioada de proba bubby bubby Buna ziua, O persoana aflata in somaj de 3 luni , se angajeaza pentru o perioada de proba .Ce fel de CIM trebuie sa faca ,astfel incat dupa perioada de proba ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj enedaniel1 enedaniel1 ce conditii trebuie indeplinite ca sa poti beneficia de indemnizatia de 30% din ajutorul de somaj ,daca iti gasesti de munca in perioada cat esti somer in plata (vezi toată discuția)