avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30% dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30% dupa somaj

Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada determinata(lucrez in invatamant).Indemnizatia de somaj mi-a fost suspendat,evident!In acest caz pot beneficia de 30% dupa somaj?sau numai daca ar fi fost incetat somajul?Benfeiciarul poate cere suspendarea sau incetarea somajului,sau legea obliga dupa cazuri si cazuri?Multumesc pt. raspuns!Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:42, 4 Septembrie 2014
Art. 72 din Legea nr.76/2002:
(1)Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1), carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj, potrivit legii, si care se angajeaza cu norma intreaga, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
......

Art . 44 din Legea nr.76/2002:
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a)la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;
.....

Prin urmare, pentru a beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj trebuie ca angajarea sa se faca pe durata nedeterminata.
1. Fiind vorba de un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

2. Asadar dupa incetarea CIM puteti primi indemnizatie de somaj in continuare, pana se implinesc cele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
Art. 72 din legea nr. 76/2002 mclaudiu mclaudiu LA MULTI ANI ! ...tuturor si in special \" ION \"- ilor..... Sotia mea a fost in somaj, dara reusit sa se angajeze mai devreme de cele 30 de zile conf. ... (vezi toată discuția)
Somaj stelutabobeica stelutabobeica Buna ziua! Sotul meu este in somaj si ar dori sa se angajeze cu contract de munca.In ce situatie poate beneficia de cei 30% din somaj?Cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)