Din somaj am gasit de lucru 1 luna de zile dupa care am depasit cele 30 de zile de depunere a actelor de somaj cu 2 zile ; dupa aceea am gasit de lucru 1 luna de zile dupa care mi s-a reziliat contractul depunand actele de somaj fiind respinsa conf. art.44 "k", expirare perioada reluare.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce anume mi a fost respinsa aceasta cerere de reluare indemnizatie de somaj. Inainte de a gasi ultimul loc de munca pt. 1 luna de zile mi a spus cineva din conducere ca se poate relua somajul si acum nu se mai poate.
Va multumesc anticipat!...
1. Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile art.45 alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k) din Legea 76/2002, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
2. Termenul de 30 de zile incepe sa curga de la data incetarii c.i.m.
Care este data incetarii c.i.m.?
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
k) la expirarea termenelor prevãzute la art. 45 alin. (2), (3) şi (3.1);
...
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...
2. - Asadar daca dupa incetarea contractului individual de munca ati depus cererea de reluare in plata a indemnizatiei de somaj mai tarziu de 30 de zile atunci a incetat plata indemnizatiei de somaj.
- Eu nu inteleg ce ati patit de nu ati avut timp in 30 de zile sa mergeti la Agentia de Somaj sa faceti cerere de reluare a somajului.
In speta, ati depasit cu mult termenul de 30 de zile de la data incetarii c.i.m., de cand trebuie depusa cererea de reluare a platii indemnizatiei de somaj.
Data de 07.08.2014 era ultima zi in care trebuia sa depuneti cererea de reluare a platii.
Revenire din somaj
econo
Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj
mihueu
Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)