avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sunt nemultumita pt ca mi s-a dat respingerea cererii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sunt nemultumita pt ca mi s-a dat respingerea cererii reluarii somajului

Din somaj am gasit de lucru 1 luna de zile dupa care am depasit cele 30 de zile de depunere a actelor de somaj cu 2 zile ; dupa aceea am gasit de lucru 1 luna de zile dupa care mi s-a reziliat contractul depunand actele de somaj fiind respinsa conf. art.44 "k", expirare perioada reluare.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce anume mi a fost respinsa aceasta cerere de reluare indemnizatie de somaj. Inainte de a gasi ultimul loc de munca pt. 1 luna de zile mi a spus cineva din conducere ca se poate relua somajul si acum nu se mai poate.
Va multumesc anticipat!...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 13 Octombrie 2014
1. Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile art.45 alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k) din Legea 76/2002, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

2. Termenul de 30 de zile incepe sa curga de la data incetarii c.i.m.
Care este data incetarii c.i.m.?
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
k) la expirarea termenelor prevãzute la art. 45 alin. (2), (3) şi (3.1);
...

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...


2. - Asadar daca dupa incetarea contractului individual de munca ati depus cererea de reluare in plata a indemnizatiei de somaj mai tarziu de 30 de zile atunci a incetat plata indemnizatiei de somaj.
- Eu nu inteleg ce ati patit de nu ati avut timp in 30 de zile sa mergeti la Agentia de Somaj sa faceti cerere de reluare a somajului.
incetarea primului contract de munca a fost la data de 07.07.2014 dupa care m am angajat din nou din data de 1 sept.-01 oct.2014
mi am cautat tot timpul de munca
@ luminitasfranciog

In speta, ati depasit cu mult termenul de 30 de zile de la data incetarii c.i.m., de cand trebuie depusa cererea de reluare a platii indemnizatiei de somaj.

Data de 07.08.2014 era ultima zi in care trebuia sa depuneti cererea de reluare a platii.

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)