avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare din somaj

buna seara

as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica 3 luni din ianuarie2016 si acum se redeschide si ne cheama din somaj inapoi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 4 Aprilie 2016
Societatea nu are niciun fel de avantaj.

In schimb:
- daca c.i.m. este incheiat pe durata determinata de cel mult 12 luni , plata indemnizatiei este suspendata si se va relua dupa incetarea perioadei c.i.m.

art.45 din Legea 76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
.....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
.....

- daca c.i.m. este incheiat pe durata determinata mai mare de 12 luni sau pe durata nedeterminata, plata indemnizatiei inceteaza.

art. 44 din Legea 76/2002
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
....


Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Somer actual in curind angajat lonewollf lonewollf Buna ! Se da urmatoarea situatie.Sunt proaspat somer (dupa 18 de ani de munca ) in urma disponibilizarilor colective de la Mechel Campia-Turzii.Mi-am gasit ... (vezi toată discuția)
Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Din 14.01.2015 sunt in somaj. As fi interesta sa stiu daca imi gasesc un loc de munca part time pe perioada determinata daca imi voi pierde somajul ... (vezi toată discuția)