avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in instanta corect indreptata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in instanta corect indreptata

Va salut,
Intentionez sa actionez in judecata casa de asigurari de sanatate unde sunt asigurat intrucat mi s-a emis un titlu executoriu cu incalcarea prevederilor legale. Atat domiciliul meu cat si sediul respectivei case de asigurari se gasesc in Sectorul 1 Bucuresti.Intrebarea mea este daca Judecatoria Sectorului 1 este instanta compententa unde trebuie sa inregistrez actiunea,respectiv in cadrul acestei instante Sectia Contencios Administrativ si Fiscal.
Cu multumiri anticipate.
depinde care este obiectul actiunii. daca acesta priveste un act emis de casa de asigurari atunci competent este tribunalul bucuresti sectia contencios-administrativ.
Care este obiectul actiunii? Cel mai probabil doriti sa faceti o contestatie la titlu sau la executarea propriu-zisa iar competenta este judecatoria de pe raza sediului CASMB (daca aceasta institutie este cea care a emis titlul executoriu). Casele de asigurari de sanatate nu comunica de fiecare data titlurile de creanta in baza carora intocmesc titlul executoriu. E un intreg haos in aceste institutii.
Daca titlul executoriu a fost emis pe numele dumneavoastra, iar dumneavoastra aveti domiciliul in sectorul 1, atunci competenta este Judecatoria Sectorului 1, in cazul in care doriti sa formulati "contestatie la executare", in baza dispozitiilor art. 371 ind. 1, 372, 387, 391, 394-404 Cod de procedura civila. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita BobyGogo BobyGogo Buna ziua, am un credit pe firma garantat cu niste echipamente si cu BO avalizat de catre noi 2 asociati. In contract spune ca garantul renunta la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Anulare creanta judecatorie vs. tribunal adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rugam un raspuns la urmatoarea situatie: In anul 2009, am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru neplata unor “obligatii de ... (vezi toată discuția)
Expunerea situatiei o persoana primeste titlu executoriu din ... Ezoteric Ezoteric Expunerea situatiei O persoana primeste titlu executoriu din partea organului fiscal. Aceasta trebuie ca in 15 zile sa conteste titlul. Dar, am inteles ca ... (vezi toată discuția)