avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare creanta judecatorie vs. tribunal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare creanta judecatorie vs. tribunal

Rugam un raspuns la urmatoarea situatie:
In anul 2009, am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru neplata unor “obligatii de plata”(!?), in valoare de circa 8000 de lei.
Am introdus o contestatie la executare la Judecatoria de sector din Bucuresti la o sectie civila. Am solicitat anularea somatiei si a titlului executoriu si implicit anularea creantei.
ANAF a ridicat exceptia inadmisibilitatii actiunii, pe motiv ca nu se pot admite formulari pe fondul litigiului, ce vizeaza cuantumul crenatei, ci numai la instantele de contencios-administrativ si fiscal in baza art. 205 Cod procedura fiscala. Instanta a respins exceptia.
Judecatoria a admis contestatia noastra si a anulat titlul executoriu si somatia, dar nu s-a mentionat nimic de creanta.
In cursul anului 2011, ANAF ne-a trimis o noua somatie si un titlu executoriu pentru neplata unor noi “obligatii de plata”(!?) in valoare de circa 300 de lei, create practic prin rostogolirea celor vechi, dar fara a demonstra izvorul acestora.
Am redactat si introdus o noua contestatie la executare de aceasta data la Tribunalul Bucuresti la sectia de contencios-administrativ si fiscal, prin care am cerut anularea somatiei si a titlului executoriu si suplimentar explicit anularea creantei, urmarea faptului ca am demonstrat cu documente ca toate obligatiile erau platite.
La primul termen ANAF a cerut si instanta a admis necompetenta Tribunalului si transmiterea dosarului spre judecatoria de sector Bucuresti (!?)
Fata de cele mai sus prezentate, nu mai inteleg unde este greseala procedurala si ce ar fi trebuit facut / sau ce mai putem face.? Practic cine are competenta anularii unei creante / titlu de creanta? Nu ne permitem sa angajam un avocat pentru fiecare contestatie la executare de 300, 500 sau 1000 de lei. ANAF (calculatorul de la Ramnicu Valcea) emite somatii si titluri executorii valabile fara semnatura, pe banda rulanta si pe valori aleatorii prin rostogolirea “datoriilor” fictive anterioare.
Cu multumiri anticipate.

Alte discuții în legătură

Actiune anulare creanta bugetara adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Reprezint o societate comericala si am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru o creanta, care de fapt nu exista. Am initiat ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf fara decizie de impunere adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am urmatoarea speta: ANAF a emis si transmis societatii noastre o somatie si un titlu executoriu pentru o suma nereal datorata. Am introdus la ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta corect indreptata Artigas Artigas Va salut, Intentionez sa actionez in judecata casa de asigurari de sanatate unde sunt asigurat intrucat mi s-a emis un titlu executoriu cu incalcarea ... (vezi toată discuția)