avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine ma poate lamuri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine ma poate lamuri?


Am si eu o intrebare,sotul meu lucreaza la o firma de curierat,zilnic lucreaza in afatra localitatii mai exact la 115km de sediul firmei unde se reintoarce in fiecare seara.Intrebarea este daca are dreptul la o suma egala cu diurna,cum se calculeaza aceasta si in ce suma ar consta mai exact?
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: mariams70 , utilizator 18:34, 14 Aprilie 2011
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.
mai am o intrebare,daca persoana efectueaza zilnic munca in afara localitatii mai exact la cca 100km mai poate beneficia si de tichetul de masa?
Acordarea tichetelor de masa nu este conditionata de locul de munca unde isi desfasoara activitatea salariatul.
inseamna ca patronul e obligat sa acorde atat diurna cat si bonul de masa? intreb asta pt ca i sa conditionat primirea diurnei cu un numar de colete predate,minim 50 destinatii in cele 12-14 ore lucrate,(lucreaza in curierat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)